Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Full fart framåt för fritidsbarnen

Från Ängavången och vidare på cykelvägar runt Ludvigaskog och Nyhem. Under torsdagen gjorde fritidsbarn upp i Lilla Bjäre runt.

Hjälmar och nummerlappar på, sedan trampade stadiga fötter iväg för ett tre kilometer långt lopp.
– Men barnen har cyklat från sina skolor först. Så många har cyklat längre än så, förklarar Inger Andreasson från FK Snapphanarna som tillsammans med kommunen och polisen står bakom den lilla versionen av cykelloppet Bjäre runt.
I år var tredje gången som loppet Lilla Bjäre runt lockade motionssugna fritidsbarn upp på cykeln som en del av Trafikantveckan.
Med 70 startande var antalet huvuden med hjälm på något färre än tidigare år, men förhoppningen var den samma. Att redan i tidig ålder lära unga att uppskatta cykeln som transportmedel.
– Det går ut på att man ska tänka på miljön. Vi ska försöka att inte åka så mycket bil och vill visa vilka alternativ som finns och hoppas att barnen ska intressera sig för dem, säger Inger Andreasson och lägger till:
– Och sen, tillskillnad från många andra aktiviteter, är det ju egentligen gratis att cykla. Cykling är toppen.
Att cykling är toppen tycker också Filippa Stifors, 8 år, från Ängelholms Montessoriskola. Hon stod först i ledet, efter läraren Nicklas Nilsson, och väntade på att ge sig iväg på sin rosa cykel.
– Man får mycket motion och använder benen mycket när man cyklar, säger hon och får medhåll om kompisen Engla Lindahl, 7 år.
– Det är bra för benen och sen är det kul att man får vara ute i naturen och titta på allt fint när man kör, säger hon.
Gå till toppen