Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ingen fara för Svenssons OS-plats

Marcus Svensson missar veckans VM – men han behöver inte vara orolig för sin Rio-biljett.

Marcus Svensson är sjuk och missa därmed VM i Italien.Bild: NILS JAKOBSSON
Under onsdagen och torsdagen avgörs skeet-momentet vid VM i Lonato men Marcus Svensson måste följa tävlingarna hemma i sängen i Gunnarstorp. En kraftig förkylning stoppade Italien-resan i sista stund.
– Jag kände mig krasslig redan förra veckan, men hoppades ju in i det sista att det skulle släppa. Fast det har inte blivit bättre och i lördags kväll var jag tvungen att lämna återbud.
Den 25-årige Landskrona Saxtorp-skytten har annars visat strålande form hela året och VM-träningen har fungerat perfekt.
– Men det hjälper ju inte nu. Är du inte helt frisk är det omöjligt att tävla på den här nivån, konstaterar Svensson besviket.
Nu får Marcus Svensson sikta in sig på världscupfinalerna på Cypern, i oktober, och OS i Rio nästa år. Dubbeltrapskytten Håkan Dahlby, OS-tvåa senast i London, har visserligen missat alla chanser att kvala in och han sköt bort sig under VM, men Marcus Svensson avfärdar direkt snacket om att förbundet skulle släppa en av de två svenska kvotplatserna i skeet, som Svensson själv och Stefan Nilsson fixat, till Dahlby.
– Jag vet ju att man kan göra så, enligt reglerna, men jag har inte hört något från förbundet och jag kan inte se det som något alternativ. Håkan Dahlby har helt enkelt inte varit tillräckligt bra.
Marcus Svensson behöver nog inte känna någon större oro. Förbundets sportchef Jonas Edman har också fått kommentera idéerna om att "hjälpa" affischnamnet Dahlby till Rio, men Edman ligger ganska lågt.
– Ska vi göra det måste de andra misslyckas totalt under nästa säsong, och det tror jag inte är så troligt. Stefan Nilsson och Marcus Svensson är fruktansvärt bra just nu, säger han till TT.
I veckans VM kompletterades Stefan Nilsson av Edvin Moberg, men eftersom Marcus Svensson lämnat återbud deltar inte Sverige i lagtävlingen.
Gå till toppen