Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Loket" gör comeback i "Bingolotto"

På söndag gör en välkänd tv-profil comeback. Leif "Loket" Olsson vikarierar då som programledare för "Bingolotto".
— Det ska väl inte vara några problem, säger han.

Leif "Loket" Olsson vikarierar som programledare för "Bingolotto" på söndag. "Vi får hoppas på lite roliga samtal, jag var ju specialist på att få samtalen roliga", säger han. PRESSBILD.Bild: Johan Carlén / Folkspel
Få programledare är lika förknippade med ett program som Leif "Loket" Olsson är med "Bingolotto". Under 1990-talet lockade han flera miljoner tittare till sändningarna i TV4.
Han lämnade "Bingolotto" 1999 och har sedan dess gästat programmet titt som tätt. På söndag, när nuvarande programledaren Ingvar Oldsberg är bortrest, ska dock "Loket" leda spelet igen.
— Lotta Engberg är första reserv men hon är också borta så då sa jag "okej då". Så att så kommer det att bli, säger han.
"Loket" säger att han inte är lagd åt det nervösa hållet och att det "får gå som det går".
— Jag har ju hoppat in förut och varit med som gäst och tagit över hela programmet. Men nu är det länge sedan, säger han.
Ja, det har väl hänt en del i programmet sedan dess?
— Ja, det har det gjort. Dessvärre, höll jag på att säga. De drev det alldeles för poppigt och modernt så det blev skit av det. Man måste förstå vem man gör programmet för och det är äldre människor. Men nu är Ingvar tillbaka lite i det gamla så nu är det roligare.
När "Loket" hoppar in som programledare på söndag blir det ännu mer traditionellt. The Mule Skinner Band, som består av originalmedlemmar från The Streaplers, och dansbandet Elisa's uppträder och det blir fyra spel i stället för tre.
— Jag vet inte om det är jag som fått igenom det men jag tycker ju att det har varit för lite bingo. Folk köper ändå brickor för att vinna, då måste man ju spela. Man kan inte bara ha gäster som man sitter och prata med.
Oavsett hur det går på söndag räknar han inte med fler inhopp framöver.
— Nej, nej. Jag är nöjd med detta.
Men du måste ju träffa många som saknar dig?
— "Kan inte du börja igen", det säger de alltid, vem man än träffar egentligen. "Nej, jag har slutat", säger jag då. Jag är för helvete 73 år, då kan man ju inte börja.
"Bingolotto" sänds i TV4 klockan 18.00 på söndag.
Gå till toppen