Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En lördag i musikens tecken

Lördagen gick i musikens tecken i Klippan. Strax efter lunch kunde flanerande och shoppande Klippanbor njuta av tonerna från Klippans Ungdomsorkester och Klippans Musikkår när de marscherade genom centrum anförda av dirigenten Magnus Wester.

Anledningen till denna musikaliska lördag var förstås att Klippans Musikskola hade sin andra invigning.
- Den formella hade vi innan terminen startade men vi kände att det vore fel att inte ha en med eleverna också, säger Anders Björkqvist som är ansvarig för Musikskolan.
På lördagen bjöds allmänheten in till en musikalisk stund i de nya lokalerna där det tidigare varit bild- och estetelever som hållit till. Fikat var uppdukat och stolarna framsatta till alla de olika framträdanden som det bjöds på.
- Vi ska spela lite till här inne, berättade Magnus Wester medan han och orkestermedlemmarna pustade ut efter musikmarschen från Åbyplan till Musikskolan.
Under dagen bjöds det förutom konserterna i konsertsalen och hörsalen även på festtal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Michael Nemeti.
- Detta är fantastiskt fina lokaler. Det blir inspirerande för oss att vara här, sa Magnus Wester.
Gå till toppen