Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Alla kan lära sig att spela golf"

Idrottshallen byttes mot driving rangen när elever från särskolegymnasiet provade på golf.

För en del av eleverna från Ängelholms gymnasiesärskola byttes måndagens idrottslektion ut till något helt nytt – en timmes golf på Åkagårdens Golfklubb.
– Vi har jobbat med det här i många år och tycker att alla kan lära sig att spela golf, säger klubbens pro Magnus "Frasse" Pettersson.
Han bjöd in eleverna i samband med att klubben satsar på att utveckla sin verksamhet för personer med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar.
– När man spelar golf är man ute i den friska luften och övar upp sin finmotorik. Sen behöver man inte lika mycket styrka som i andra sporter och så kan man spela i lag och spela när man vill, säger han.
På driving rangen står Ludvig Isaksson och slår bollar som flyger iväg långt över gräsmattan. För honom är tekniken inte ny. Han har tränat med Magnus "Frasse" Pettersson hela sommaren och har grönt kort.
– Jag tycker att det är kul att spela, säger han och berättar att det roligaste är när han får gå runt banan.
För de flesta andra elever var däremot måndagens timme första lektionen i golf.
– Jag är ingen expert men jag försöker ändå, säger Olivia Hansson och konstaterar att det går bättre än förväntat.
– Jag trodde först att jag skulle vara den sämsta spelaren i världen men det går ändå bra, säger hon och funderar på att fortsätta med sporten.
Gå till toppen