Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Digitalt & teknik

Enklare att kommentera på hd.se

gör hd.se det lättare för läsarna att kommentera på artiklar. Framöver krävs endast en Facebookprofil för att kunna kommentera.

HD:s nyhetssajt, hd.se, var tidigt ute med läsarkommentarer och har de senaste åren provat olika typer av kommentarsystem. Det senaste, Disqus, får nu lämna över stafettpinnen till Facebook.
Från och med onsdag behöver läsarna endast ha en Facebookprofil för att kunna lämna en kommentar i anslutning till hd.se: s artiklar. Efter att läsaren har loggat in med sin profil och skickat in sin kommentar visas läsarens namn och bild upp i anslutning till kommentaren.
HD:s chefredaktör Lars Johansson tror att det blir enklare för läsarna att kommentera med hjälp av sina Facebookprofiler.
Varför byter ni från till Facebook-kommentarer?
– För att nästan alla uppkopplade människor har ett Facebookkonto numera. Det blir enklare att kommentera då. Vi hoppas också att vi ska slippa en del tråkiga kommentarer när det inte går att kommentera anonymt längre.
I dag görs ett urval av redaktionen och vissa artiklar öppnas upp för kommentarer. Enligt Lars Johansson ska det vara så även i fortsättningen.
– Vi vill höja nivån och kvaliteten på de kommentarer som skickas in för att få en bättre debatt.
Gå till toppen