Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Henrik Larsson: ”Att lära sig fotboll tar tid"

Fyra raka förluster mot tre raka segrar. Eller HIF mot Örebro.
– Det är skönt att det är match så fort efter Gefle-matchen. Örebro är formstarka och har fått in nya spelare och har gjort det bra. Det blir en tuff match, konstaterar managern Henrik Larsson.

Henrik Larsson.Bild: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
För femton år sen, sommaren 2000, förlorade HIF fyra raka matcher i allsvenskan. Nu har HIF samma jobbiga rad efter förlusterna mot IFK Norrköping, Malmö FF, IFK Göteborg och senast Gefle. Förvisso är tre av dem topplag, men ändå.
Om HIF skulle förlora också en femte allsvensk match i rad får vi söka oss ända tillbaka till oktober 1966 för att hitta motsvarigheten! Det var avslutningen av hela säsongen och i den allra sista omgången blev det stortorsk, 0–5, borta mot...
...Örebro.
Just Örebro som kommer till Olympia med nyvunnet självförtroende, en Astrit Ajdarevic i harmoni och en Martin Broberg i finfin målform, och framför allt – med tre raka segrar.
Efter 24 omgångar ligger HIF åtta på 30 poäng. Örebro är på plats 13 på 23 poäng. På kvalplats återfinns Falkenberg på 22 poäng.
HIF har ett stabilt avstånd ner så det ska inte vara någon fara på taket.
– Jag brukar prata om att värdera och värdera är lite också att vara noggrann i det vi gör. Vad ska vi göra när vi får bollen? ha en plan innan vi får bollen, veta vad jag kan sätta den eller vilken yta jag kan flytta bollen i. Det är sådana saker vi måste göra rätt i morgon för att få det resultat vi vill ha.
Är det i noggrannheten du tycker att det brustit i de senaste matcherna?
– Tittar du över hela säsongen är det väl en anledning varför vi har de poäng vi har. Vi är ett ungt lag, jag tror vi har en snittålder på 22, och pratar vi de fina orden pratar vi process. Ska vi prata så att alla förstår så säger vi att lära sig fotboll tar tid. De här killarna är duktiga, men det är mycket kvar att lära och det är väl lärdomen vi håller på att skaffa oss nu.
I dag kunde HD berätta om hur externa finansiärer har makten i HD, och att försäljningen av Emil Krafth blev en ren förlustaffär.
Managern Henrik Larsson är redan långt framme i planeringen av nästa säsong. Frågan är bara vilken pengapåse han kommer att kunna röra sig med.
– Den kommer väl bli som den har varit i år, det är det som är tanken därför att vi måste vara väldigt försiktiga nu. Vi har två alternativ, lägga oss ner och dö eller att kämpa vidare och vi väljer att kämpa vidare.
– Jag tror att de flesta i Helsingborg vill se ett allsvenskt lag på Olympia. Jag vet om att det finns en hatkärlek till Helsingborgs IF, men där är förhoppningsvis, och förmodligen och högst sannolikt fler folk som gillar Helsingborgs IF än som inte gillar det. Och, se till att komma till Olympia.
På träningen gick det inte bestämt att urskilja hur Henrik Larsson väljer att spela och formera sin startelva, men klart är att anfallsduon Robin Simovic och Jordan Larsson finns tillgängliga efter avstängningar. Så om inte det här sanningen, är det knappast långt ifrån:
Målvakt: Pär Hansson.
Backlinje från höger: Andreas Landgren, Calle Johansson, Frederik Hellstrup, Jere Uronen.
Mittfält från höger: Arnór Smárason, Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Anton Wede.
Forwards: Robin Simovic och Jordan Larsson.
Kvar på skadelistan finns ordinarie lagkaptenen Peter Larsson.
Gå till toppen