Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oktoberfest på flera fronter

Det är för få fester för folket i Ängelholm. Nu hoppas duon Hiway Event och Helt Enkelt Bar & Kök att deras Oktoberfest ska få fäste.

Förra året blev en lyckträff för arrangörerna bakom Oktoberfesten. Glenn Stjernkvist, en av tre i bolaget Hiway Event, uppskattar att omkring 1 400 personer kom till deras tält på Stortorget under de två dagarna i slutet av september.
Nu är det dags igen. Under fredagen och lördagen genomförs andra omgången av Oktoberfesten i Ängelholm.
– Det finns en hel del trevliga familjearrangemang i Ängelholm, men det här är en typ av folkfest som har saknats, säger Glenn Stjernkvist.
Med företaget Hiway Event, som han har tillsammans med Mikael Gräntz och Mattias Tydell, driver Glenn Stjernkvist bland annat innebandyturneringen Ängelholm Outdoor, som i år lockade 360 deltagande lag. Han var också en av arrangörerna bakom världscuptävlingen i BMX som genomfördes på Sibirien i augusti.
– Oktoberfest är något många känner igen, det uppmuntrar till gemenskap och lockar en blandad publik. Det såg vi inte minst förra året, säger han.
Bino Ar driver restaurangen Helt Enkelt Bar & Kök på Stortorget tillsammans med sin bror. Sedan ett år tillbaka äger bröderna även Hamnkrogen i Skälderviken. I många år har han velat genomföra en större fest i centrum.
– Speciellt under hösten är det ont om större arrangemang som samlar folk i Ängelholm. Det behövs något som livar upp när den mörka årstiden närmar sig, säger han.
Intresset inför årets fest har varit stort. Biljetterna till lördagens arrangemang är slutsålda. Under fredagen finns däremot platser kvar.
Oktoberfestens musikinslag i tältet på Stortorget består av husbandet Rupert Knödl und Seine Original Gulasch Barone och Perikles Pågar under fredagen samt Joddla med Siv under lördagen.
Dessutom har även Nilssons skafferi i Stadsbiblioteket ett arrangemang i Oktoberfestens tecken. Lördagen den 26 september blir det "Oktoberfest och Storbandskväll", i samarbete med Eminent Swingband.
– Vi startade detta förra året utan att känna till att det skulle bli en oktoberfest även på Stortorget. Det är bra med variation i utbudet, berättar Eminents kapellmästare Leif Ahlberg.
Han berättar att storbandet har förstärkts till en 23-mannaorkester för att få den rätt blåsmusikklangen.
– Det blir som en riktig bayersk orkester med originalarrangemang och allsång.
Nilssons musikkväll delas in i två avdelningar. Den första bjuder på Oktoberfestens typiska musik och stämning, den andra på traditionell storbandsmusik.
Att Oktoberfester genomförs på flera håll uppskattas av arrangörerna bakom evenemanget på Stortorget.
– Det är bara bra. Är det fler krögare som gör samma sak kan vi ju få en folkfest i hela Ängelholm, säger Glenn Stjernkvist.
Vad: Oktoberfest
Var: På Stortorget och på Nilssons Skafferi
När: På Stortorget fredagen den 25 samt lördagen den 26 september, 18 - 01. På Nilssons Skafferi lördagen den 26 september mellan 18 och 22.
Vad: Oktoberfest och Bayerskt gemyt i lokal tappning. Blåsmusik, allsång, lederhosen och tyrolerhattar.
Gå till toppen