Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klickstatistiken står i kontrast till ett av de vanligaste klagomålen jag hör, att vi har för mycket sport.

En vanlig dag får jag 100 mejl. Men vissa dagar kommer dubbelt så många. Många kan jag direkt slänga i papperskorgen. Som chefredaktör står man på all världens gruppmejlslistor. Det är företag som vill att vi ska skriva om just deras produkt eller myndigheter i Stockholm som hoppas att vi ska ta flyget upp och komma på någon hastigt sammankallad presskonferens.
Men många mejl är förstås från er, ni som är våra läsare.
De senaste veckorna har mejlen handlat mycket om HIF. Engagemanget för klubben är stort. Vissa HIF-supportrar anser att det är vårt fel att publiken minskar på Olympia. Vi skriver inte tillräckligt omfattande förhandsartiklar. Det förhatliga Rögle får ju större uppmärksamhet. Man gillar heller inte att vi granskar klubbens ekonomi. Du ska inga andra gudar hava jämte HIF. Och om den ende guden ska det bara skrivas positivt. Vi har ännu inte fått skulden för att laget förlorat fem matcher i rad, men det kanske kommer… I logikens namn borde det i så fall ha varit vår förtjänst när HIF vann guld.
HIF har hamnat i ett ointressant ingenmansland i tabellen, har genomfört märkliga spelaraffärer och har dålig ekonomi. Rögle har precis tagit steget upp i SHL med lyckat resultat i inledningsomgångarna. Därför är tonen, just nu, mer positiv i Rögleartiklarna.
En slagning i vårt arkiv, som går ungefär tio år tillbaka, ger 14 732 träffar på bokstavskombinationen HIF. Det motsvarar nästan fyra artiklar och notiser om dagen. Rögle får på motsvarande sätt 9 891 träffar. Båda klubbarna ges alltså stor plats i tidningen och på webben.
Klickstatistiken står i kontrast till ett av de vanligaste klagomålen jag hör, att vi har för mycket sport. Jag förstår kritiken eftersom inte ens hälften av våra läsare är sportintresserade. Men de som verkligen är det har ett brinnande intresse. Det är därför vi skriver så mycket om bägge lagen. HIF är i särklass det ämne som vi skriver mest om, inte bara på sporten utan totalt. Men när hockeysäsongen drar igång blir Rögleartiklarna mer lästa.
Den senaste veckan nämns HIF i 26 artiklar, Rögle i 21. Den senaste månaden 107-100 till HIF:s fördel. Hittills i år 999-710, under 2014 1414-1109, 2013 1302-1036 och 2012 1377-1062. HIF:s guldår 2011 var skillnaden som störst, 1512 HIF-artiklar mot 929 om Rögle.
Så det känns absurt att få skulden för HIF:s publikris.  Min personliga uppfattning är att tabelläget och TV-sändningarna påverkar publiksiffrorna mest. Plus kvaliteten på fotbollen förstås.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen