Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EU-migranters läger jämnat med marken

EU-migranter försökte under helgen slå upp ett läger i ett skogsparti vid Kustvägen nära E6. Men det fick inte stå där länge. Någon jämnade det med marken.

Flera privatpersoner uppmärksammade i helgen att EU-migranter slagit läger i skogspartiet vid Kustvägen söder om Häljarp, några tiotal meter in i Kävlinge kommun.
"Besök dem", tyckte någon av dem som uppmärksammade tidningen om att migranterna börjat bygga skjul eller hyddor på platsen.
Men när tidningen kommer dit på måndagsförmiddagen har någon kommit före.
Vid infarten till den lilla grusvägen är en stor jordhög upplagd för hindra infart. Av hjulspåren att döma är det ett större arbetsfordon som använts.
Ett tiotal meter in bland träden finns resterna av det som varit ett mindre läger — bräder och lastpallar huller om buller — och hjulspår. Några plastpåsar hänger i träden. Och så en kvarlämnad pappskylt med en handskriven vädjan: "Jag tar tacksamt emot er hjälp".
Vi träffar på en man i närheten. Han är ute med sin hund och säger att EU-migranterna kom dit i helgen.
– Men de försvann lika snabbt, säger han.
Vem som står bakom rivningen känner han inte till men har sina aningar.
En person vi senare pratar med berättar att han filmat när migranterna i helgen slog upp sitt läger, men inte heller han säger sig känna till vem som rev.
Vart EU-migranterna tagit vägen vet vi inte.
Gå till toppen