Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

The Tivoli ska firas av rejält till nyår

Nu inleds sista hösten för The Tivoli på nuvarande plats. Det gör man med ett ambitiöst program.

Det är sju år sedan The Tivolis ägare fick läsa i Helsingborgs Dagblad att deras skapelse och levebröd skulle ge plats för ett kongressbygge på Ångfärjetomten.
– På sätt och vis har vi suttit i karantän i sju år. Det är klart att det har påverkat oss, säger Hasse Jönsson när vi träffar honom och de andra delägarna Magnus Hoff och Johannes Kajrup.
– Jag är övertygad att om man hade haft en bättre dialog med oss och helsingborgarna hade projektet varit klart nu
Men The Tivolis ägare vill inte framstå som några bakåtsträvare. De sedan länge accepterat den process som nu dragit igång alldeles utanför entrén på Hamntorget.
Läs också Så tycker läsarna om flytten av Ångfärjestationen
Så här ser tidsplanen ut för flytten:
På nyårsafton håller The Tivoli stor avslutningsfest. Sen packar man ner alla lösa inventarier och varulagret. Den 15 januari lämnar man ifrån sig nycklarna till företaget som ska utföra själva flytten.
Efter det kommer Cirkus-delen och andra tillbyggnader att rivas. Rent fysiskt flyttas huvudbyggnaden med hjälp av stålbalkar och lastbilar någon gång under mars månad. I juli är det sagt att The Tivoli åter ska kunna slå upp portarna.
– Det blir The Tivoli 2.0, säger Magnus Hoff.
Men innan dess ska hösten och vinterns program klaras av. Det blir en mix av allt det som The Tivoli är känt för. Från konserter och stand up till nattklubb och julshow. Många av de artister som bokats är välkända namn som spelat på The Tivoli många gånger tidigare. Som till exempel Danko Jones, Bob Hund och Mustasch.
Man jobbar också för att försöka få loss The Sounds. Som en gång i tiden inledde sin karriär på den lilla scenen i Vinylbaren.
– Det hade varit riktigt fett med The Sounds, säger Hasse Jönsson.
Trots att nöjesstället är igenbommat under sex månader nästa år betyder det inte att ägarna ligger på latsidan.
– Vi kommer att göra pop up-event och gig på olika platser. Både här i stan och runt om i nordvästra Skåne, säger Hasse Jönsson.
Läs också The Tivoli i nytt läge
Alla tre ser positivt på framtiden och går in i arbetet med ny energi. Men de konstaterar också att det funnits tunga ögonblick under de senaste åren.
– Det är klart att vi tänkt tanken att lägga ner. Eller flytta verksamheten. Men vi har haft ett otroligt stöd från helsingborgarna, säger Johannes Kajrup.
– Man vill ju inte sluta. Det här är så fantastiskt roligt, säger Magnus Hoff.

Hösten på The Tivoli

Här är några programpunkter:
16/10 Danko Jones
31/10 Mustasch
6/11 Joddla med Siv
13/11 Bob Hund
21/11 Helt Off och Ursprunget
31/12 Den stora avslutningsfesten
Gå till toppen