Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

V-ordförande kallar journalist för hora

Vänsterpartiets ordförande i Ängelholm Gert-Olof Juhrich kallar Expressens politiske reporter Niklas Svensson för "journalisthora" på Twitter.

Gert-Olof Juhrichs tweet.Bild: Skärmdump.
"Om SD vill få ut en "nyhet", vem vänder man sig till? Jo, journalisthoran @niklassvensson"
Så skrev Gert-Olof Juhrich, ordförande för Vänsterpartiet i Ängelholm, i ett inlägg på Twitter som publicerades häromdagen.
– Jag har nog ingen kommentar till uttalandet och jag har tagit bort det, säger Gert-Olof Juhrich.
Varför gjorde du uttalandet?
– För att jag tyckte att han var köpt, säger Gert-Olof Juhrich och förklarar att han på Twitter uttrycker sina privata åsikter.
Tidigare har Gert-Olof Juhrich arbetat som rektor i grundskolan. Något som även står i hans profil. Han kan se att det är möjligt att uttalandet är ett problem i hans yrkesroll men påpekar att han inte är rektor längre.
Gert-Olof Juhrich har tidigare hamnat i hetluften över uttryck på sociala medier. Under damfotbolls-EM 2013 skrev han att det var "lite synd att damerna inte byter tröjor med varandra efter matcherna som herrarna gör". Då gjorde han en pudel och erkände att det var dålig smak.
– Ibland tar man i lite för mycket, säger han och fortsätter:
– Det går väldigt fort när man skriver en sak och sedan kanske pennan är snabbare än tanken ibland.
Varför tog du bort tweeten?
– Jag tyckte inte att den var bra. Det var olämpligt, säger Gert-Olof Juhrich.
Susanne Björkenheim, som är distriktsordförande för Vänsterpartiet Skåne, tar lätt på Gert-Olof Juhrichs uttalande.
– Jag brukar läsa Niklas Svensson och tycker att han är intressant. Jag håller inte med honom men jag skulle aldrig använda ett sådant epitet. Det är bara idioti, säger hon och fortsätter:
– Sedan brukar jag inte läsa vad partimedlemmar eller icke-partimedlemmar skriver på Twitter. Där låter man fantasin flöda alldeles för snabbt, säger hon.
Gå till toppen