Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöpolisen jagade demonstranter som vill ”stänga gränsen”

"Mindre än 100" personer följdes av polis efter SD-demonstration.

De personer som misstänks försöka ”stänga gränsen” har bland annat rört sig mot brofästet i Malmö, enligt Skånepolisen.Bild: Jenny Leyman (arkiv)
Polisen var förberedd på att folk skulle försöka störa trafiken från Danmark klockan 13 på lördagen, efter Sverigedemokraternas demonstration på Stortorget i Malmö. Ett Facebookevenemang uppmanade till att ”stoppa ALLA fordon som vill ta sig in till Sverige för att skapa lite kaos”.
– Vi hade personal både på Hyllie station och Lernacken men samtliga patruller har rapporterat att det gått lugnt till. Det har varit kontakt mellan demonstranter och motdemonstranter men det har varit verbalt, säger Skånepolisens informatör Calle Persson.
Polisen uppskattar att det var sammanlagt 30-40 personer som samlades kring Hyllie station för att manifestera för eller emot flyktingmottagande.
– Klockan 14.30 lämnade de sista patrullerna Lernacken och då var det cirka 25 personer kvar på norra och södra sidan av Lernacken, det är antagligen ungefär samma personer som var på Hyllie station tidigare, säger Calle Persson.
Ingen person misstänks för något olagligt i samband med manifestationen, som kom av sig och aldrig störde trafiken.
Gå till toppen