Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Studiebesök med ren luft

Under tisdagen besökte 18 medlemmar i Astma- och allergiföreningarna i Ängelholm och Höganäs företaget Airsonett i Ängelholm. Här fick medlemmarna höra om hur Airsonett använder tekniken TLA (Temperature controlled Laminar Airflow) för att skapa en allergenfri zon som användaren sover i.
– Det var intressant att höra om hur ren luft fungerar som behandling och bidrar till en bättre livskvalitet för dem som har dåligt kontrollerad astma eller svåra eksem. Det är något som en del av våra medlemmar säkert kan ha stor nytta av att känna till, säger Pernilla Alm-Ramberg, som är ordförande i Astma- och allergiföreningen i Ängelholm.
Under studiebesöket fick medlemmarna även ta del av kliniska studier, besöka produktionen och se hur luftrenaren fungerar.
I somras publicerade Läkemedelsverket nya rekommendationer för behandling av astma. Där rekommenderas Airsonett som tilläggsbehandling för vuxna och barn från sex år med svår allergisk astma som trots optimal läkemedelsterapi inte fått kontroll över sin sjukdom.
Gå till toppen