Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här får man inte trampa i klaveret

Gammal musikskylt blev nytt hopphinder hos rid- och musikföreningen Lindebolarna.

Minna Liljekvist från rid- och musikföreningen Lindebolarna tar det piano när hon hoppar över det nya hindret. Hästen heter Laika. "Det är extra roligt med tanke på hur många som har likeat bilden", säger Miranda Lind. Hindret är byggt med nivåskillnader, vilket betyder att där är tre olika ställen att hoppa över det.Bild: Miranda Lind
Sedan en tid tillbaka har ett ovanligt terränghinder dykt upp vid Ljungabolet vid Västersjön. Det är en gammal skylt från PA Musik som återbrukats av Miranda Lind, ridlärare i rid- och musikföreningen Lindebolarna.
I dagarna publicerade hon en bild på en av ryttarna som hoppar över hindret i en grupp på Facebook och hennes kreativa återbruk uppmärksammades av många.
– När jag såg skylten var det första jag sa, "Oh, det blir ett bra hinder", säger Miranda Lind och berättar om hur skylten hamnade i föreningens ägo.
– Vi har alltid samarbetat med Bosse Strömberg från PA Musik. När affären skulle flytta frågade min mamma om vi fick skyltarna.
Under ett läger i somras tog terränghindret form.
– Det är av plåt, men vi grävde ner det och satte en gummislang på kanten så att den inte ska vara vass, förklarar Miranda Lind som tycker att hindrets utformning är extra rolig med tanke på föreningens musikkoppling.
Men pianot är inte föreningens enda återbruk.
– När man bygger hinder får man använda fantasin och återanvända så mycket som man kan, säger Miranda Lind.
Gå till toppen