Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon syr ihop mässa för kreativa

I dag lördag hoppas Anna Bengtsson väcka skaparlusten, hon anordnar nämligen en kreativ mässa tillsammans med Bjäres quiltbönor i Förslövs bygdegård.

Sedan 20 år tillbaka driver Anna Bengtsson Butiken Annalunda, en tygbutik som inriktar sig på tekniken quilt, i Förslöv. I början av 90-talet var det svårt att hitta de speciella material och verktyg som behövs för quilt och hon startade i liten skala med 17 tyger.
Företaget har vuxit, 2004 blev butiken Anna Bengtssons heltidssysselsättning och numera har hon både webbutik och ger flera kurser.
– Det är så underbara tyg och färger. Trots att jag har hållit på så länge är det julafton varje gång det kommer en ny leverans, säger Anna Bengtsson som fortfarande tycker att det är något visst med quilt.
Men hon vill inte bara inspirera fler att få upp ögonen för quilt, hon vill också locka besökare till Förslöv. Tillsammans med syföreningen Bjäres quiltbönor arrangerar hon en kreativ mässa i Förslövs bygdegård vartannat år. Lördagens mässa blir den femte i ordningen och Anna Bengtsson berättar att den brukar vara välbesökt.
– Sist kom cirka 400 personer och det är jätteroligt. Vi känner att konceptet är uppskattat, säger hon.
Det blir förstås inslag av quilt på mässan, men nytt för i år är att större tonvikt läggs vid återbruk. Bland annat kommer besökare kunna lära sig vad man kan göra av överblivet tyg och fläta mjölkartonger. Flera butiker från Halmstad, Blekinge och Helsingborg ställer ut symaskiner, garner och tyger. Sveriges enda quilttidning, FatQuarter, finns också på plats. Det blir även textil loppis, kafé med hembakat plus att Restaurang bygdegården håller extraöppet.
Mellan klockan 10 och 16 pågår alltsammans.
Gå till toppen