Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nils Landgren togemot årets Guldkatt

Hederspriset Guldkatten gick till trombonisten Nils Landgren när det var det dags för årets upplaga av P2:s Jazzkatten-gala på Fasching i Stockholm.
Trombonist Nils Landgren tilldelades årets GuldkattBild: FREDRIK SANDBERG / TT
Guldkatten tilldelas någon som har stor betydelse för den svenska jazzmusiken. De nominerade i kategorin har valts ut av P2:s jazzredaktion och Landgren har sedan röstats fram av lyssnarna.
En av hans egenskaper som lyfts fram i motiveringen är att han generöst delar med sig av internationella kontakter och av sitt nätverk till sina svenska musikerkollegor.
PrisetÅrets musiker gick till Isabella Lundgren med motiveringen: "Hon kombinerar sin talang med ett starkt och djupt engagemang som bär långt utanför scenen, och med en unik, personlig röst som alltid menar allvar har hon under senare år uppvisat en fantastisk musikalisk utveckling".
Susanna Risberg blev årets nykomling, Jacob Karlzon 3 blev årets grupp och Nils Berg utsågs till årets kompositör. TT
Gå till toppen