Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Askens barn fick huvudrollen

I måndags förmiddag fick eleverna på montessoriskolan Asken en stund i rampljuset. Då kom inga mindre än Hasse Andersson och Alex Hermansson för att spela in ”Fredagkväll med Alex”.

Luften fullkomligt vibrerade av förväntningar och barnen hängde på staketet för att spana efter gästerna. När bilen med SVT:s produktionsteam äntligen svängde in på parkeringen och Hasse Andersson klev ur bilen tillsammans med Alex Hermansson, bröt ett jubel ut.
När de båda stjärnorna tog sig in på skolgården, omgavs de av en klunga entusiastiska ”fans”, laddade med mobilkameror och papperslappar till autografer.
– Ett furstligt mottagande, konstaterade Hasse Andersson.
Det var inspelning av Barnkanalens ”Fredagkväll med Alex” där programledaren Alex Hermansson, känd från bland annat ”Sommarlov”, tar emot olika gäster. Just ”fredagkvällen” som spelades in denna måndag, var Hasse Andersson dagens gäst.
– De frågade om de fick komma hit för att göra ett program om Hasse Andersson, han bor ju här i närheten. Barnen älskar att sjunga och vi försöker vara öppna för förfrågningar. Det här är jättekul för båda Hasse och Alex är kända bland barnen, säger rektor Ina Angel.
Och när det var dags att ta ton ute på skolgården, var barnen utan tvekan med på noterna. Hela tre gånger sjöng de ”Guld och gröna skogar” tillsammans med Hasse Andersson och gitarristen Johan Pihleke. Texten behövdes förstås inte, den satt som den skulle ändå.
– Nu sjunger vi en gång till innan jag får kramp i rumpan, sa Hasse Andersson inför tredje och sista omgången av sommarplågan.
Sedan blev det frågestund och Hasse Andersson fick svara på frågor om sin ålder, när han började spela och hur många låtar han gjort.
– De var jätteduktiga, vilket tryck det var och de kan texten bättre än jag själv, sa Hasse Andersson efter inspelningen.
Det var ingen slump att det blev just Asken som gästades av tv-teamet.
– De har gjort ett inslag hemma hos mig och så ville de ha något med barn, så då föreslog jag att vi skulle åka hit. Det är skoj att ta vara på det som finns här hemma och så har jag barnbarn här på skolan. Visst blir man lite trött av att spela in tv, men det är jätteroligt och med barnen är det så mycket kärlek. Jag tackar inte gärna nej till barnprogram, det är ju barnen vi ska värna om, säger Hasse Andersson.
Den 6 november sänds avsnittet av ”Fredagskväll med Alex” som spelades in på Asken i Grevie på Barnkanalen klockan 19.55.
Gå till toppen