Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Malmös Rögletaktik: Överlev första perioden

Ängelholmsbon och Malmötränaren Björn Hellkvist är beredd på publikstormen i Skånederbyt mot Rögle. Strategin är klar.

Bild: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
– Det handlar om att överleva den första perioden. Hålla tätt de första 20 minuterna, säger Björn Hellkvist, tränare för Malmö Redhawks, och fortsätter:
– Gör vi det, så har vi gjort många bra andraperioder under säsongen. Samtidigt som Rögle har haft väldigt dåliga andraperioder.
Rögle i Ängelholmär bland de roligaste uppdragen för Redhawksspelarna, men också ett av de tuffaste.
Allt som påminner om Malmö är ett rött skynke i Ängelholm.
– Publiken spelar säkert en stor roll för Rögle. Men att åskådarna skriker är inget vi backar för.
Tryck på domarna?
– Det får man räkna med och det är likadant om vi har fullt hus, då kan vi få fördel av domarna, säger Hellkvist och fortsätter:
– Åskådarna sätter press på oss och pumpar upp Rögle. Vi måste fokusera på vad vi själva gör.
Björn Hellkvist ser ett annat Rögle den här säsongen.
– De är mer systematiska i sin forechecking och har ett striktare defensivt system där de spelar djupare med fem man. Det är definitivt en svårare nöt att knäcka. Men vinner vi tålamodskampen i Ängelholm då vinner vi matchen.
Hur viktigt är det att ni har med er tre poäng från Modomatchen?
– Det skapar bättre självförtroende, alla är lite gladare på träningarna och framförallt jag är inte så sur. Sedan vet jag inte om det sistnämnda är bra eller dåligt, för när jag har varit som surast har vi spelat som bäst defensivt, säger Björn Hellkvist.

19.00

Rögle–Redhawks
Aktuellt, Redhawks: Forwarden Andreas Thuresson är uppsatt på skadelistan och missar derbyt. Mattias Persson ersätter. Ett litet frågetecken för backen Erik Andersson. Målvakterna Oscar Alsenfelt och Pontus Sjögren är skadade sedan tidigare.
Gå till toppen