Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Snart får även barnen bygga i sanden...

Hembygdsparkens populära lekplats byggs om för fullt. Säker, tillgänglig och anpassad för alla åldrar ska den bli en än större attraktion i parken.

Kommunens intraprenadavdelning gör klart underlaget innan gummimattorna kan börja gjutas på lekplatsen i Hembygdsparken.Bild: Niklas Gustavsson
I våras stod det klart att lekplatsen i Hembygdsparken skulle byggas om. Lekplatsen är en av Ängelholms mest populära, både bland invånare och besökare utifrån, och har blivit rejält sliten med åren. Dessutom vill kommunen gärna ha en ombyggd och modern lekplats när staden firar 500-årsjubileum nästa år.
I samband med uppfräschningen rustas nu lekplatsen med fler och nya redskap ska kunna locka barn i fler åldrar. Bland annat kommer det att finnas en lekskulptur, kubbar för balansgång och en större lekborg till de lite äldre barnen.
Det kommer även att finnas sittmöbler i en samvaroavdelning för vuxna.
Viktiga delar i ombyggnaden är också att lekplatsen blir mer tillgänglig och anpassad för funktionshindrade och att säkerheten höjs.
Det gör man bland annat genom att ha exakta avstånd mellan de olika redskapen och genom att ha gummimattor som underlag på flera ställen.
Just nu har arbetet kommit så långt att det är klart att börja gjuta gummimattan i nästa vecka.
Arbetet med ombyggnaden startade i september och enligt parkingenjör Hanna Hanzén så beräknas lekplatsen vara klar i mitten av november.
Det ska även bli en invigning när allt är klart, men när den blir är ännu inte bestämt.
Lekplatsombyggnaden beräknas kosta omkring en och en halv miljon kronor.
Gå till toppen