Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Borgvalla får tillagningskök

Fler vårdboenden i Helsingborg ska få kök där maten faktiskt lagas. Först ut är Borgvalla.

I dag är det bara två av stadens egna vårdboenden som har så kallade tillagningskök. Det är Åbrädden och Kungshult. På övriga platser har man mottagningskök dit mat levereras och arrangeras inför måltiderna.
Nu vill politikerna öka antalet med tillagningskök och under 2016 ska Borgvalla omvandlas till ett sådant. Planen är att det ska ske under första halvåret.
– Maten betyder mycket och att komma nära kocken och tillagningen, att känna dofter och sådant är viktigt, säger Maria Nilsson (C), ordföranden i Vård- och omsorgsnämnden.
Samtidigt ska det utredas också hur måltidssituationerna kan bli bättre på alla vårdboenden.
– Det måste hänga ihop. Bra tillagning och måltidssituationen. Det kan handla om dukning, belysning, en del vill kanske äta själva, andra tillsammans, säger hon.
Satsningen är långsiktig och planen är att bygga ut mer fler tillagningskök i den tank som ekonomin tillåter.
Gå till toppen