Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fulast hus: Lasarettet

Lars Benke vann vår tävling om stadens fulaste byggnad. Han liksom många andra tycker Helsingborgs lasarett är fulast.

Många läsare har hört av sig med bilder och förslag på fula hus i Helsingborg. Men lasarettet står som ohotad segrare i den omvända skönhetstävlingen.
Läs också Helsingborgs fulaste byggnader ska koras
En av dem som tycker att just lasarettet är fulast och vinner ett presentkort på ett restaurangbesök är Lars Benke från Helsingborg.
"Otvivelaktigt får byggnaden mig att tänka på forna DDR, Ministerium für Staatssicherheit. Ett gråsuggegrått, kyligt, ogästvänligt och övergivet intryck." skriver han i sin motivering.
Han blir överraskad och glad när han får beskedet att han vunnit.
– Så roligt, det var ju ett tag sedan man åt på restaurang.
Lars Benke är till vardags vip-koordinator på Gardemoens flygplats utanför Oslo. Han har ett gediget intresse för arkitektur sedan uppväxten.
– Jag är intresserad av allt som har med formgivning, formspråk och design att göra och var jag än är tittar jag på hus och byggnader, säger han.
Nu är Helsingborgs fulaste hus utsett, vilket tycker du är stadens vackraste?
– Oj, säger han, här finns många fina hus. Men Villa Thalassa, kanske.... eller förresten Konserthuset, det tycker jag är en vacker byggnad.
Läs också Ny tävling: Vilket är Helsingborgs vackraste hus?

Omröstningen

Drygt 2 500 personer röstade i finalomgången på hd.se. Så här blev resultatet:
Lasarettet 29 procent (739 röster), Höjdpunkten 17 procent (429 röster), Hamilton house 15 procent (376 röster), Gamla stadshuset 14 procent (340 röster), Knutpunkten 12 procent (316 röster), Söderpunkten, 10. procent (254 röster), Ångfärjestationen 2 procent (50 röster).
Gå till toppen