Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Eddie Ek (SD) kan bli utesluten

I dag, söndag, håller Sverigedemokraternas partistyrelse ett möte där bland andra Eddie Ek, oppositionsråd i Åstorp, riskerar att uteslutas.

– Det stämmer att partistyrelsen håller ett extramöte i dag, bekräftar Eddie Ek, som räknar med att få ett besked under söndagen.
Bakgrunden är konflikten mellan moderpartiet Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet SDU. Vilket slutade med att partiet bröt med SDU och startade ett nytt ungdomsförbud, Ungsvenskarna SDU.
Samtidigt hotade uteslutning av de som valde att fortsätta vara med i både moderpartiet och det gamla ungdomsförbundet. En av dem var Eddie Ek från Åstorp.
– Jag blev vald till andre vice ordförande i SDU. Men efter en viss betänketid har jag nu lämnat SDU eftersom jag vill fortsätta med politiken i Åstorp, berättar han.
Därmed tycker han själv att det inte längre finns någon grund för uteslutningen.
– Jag har gjort vad jag skulle göra, vi får se hur långt det räcker, konstaterar han.
HD har inte lyckats nå Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof för en kommentar. Men på lördagen sade han så här till Aftonbladet om uteslutningarna:
– Det stämmer att vi kommer att hantera flera ärenden i morgon. Jag tänker dock inte uttala mig om det i dag.
Gå till toppen