Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

K-märkt hus fortfarande på marknaden

Det gamla 1800-talshuset i Torekov har visat sig vara svårsålt.
Nu är det upp till Bukowski Real Estate att förmedla den unika bostaden.

Det k-märkta huset i Torekov har legat ute till försäljning i mer än sju år. Nu tar Bukowski Real Estate över försäljningsansvaret.Bild: Bukowski Real Estate
På den skånska kusten i Torekov hittar man det gamla, kulturmärkta, huset.
För länge sedan användes huset som en småskola för traktens barn och ungdomar, men idag fungerar det istället som ett vanligt hus.
– Det är ett kulturarv med bästa läget. En del av huset, lilla "Kajutan", består av skepp- och fartygsinredning och känslan är att man kliver in i ett sagohus, säger mäklaren Annika Labunski.
Men trots den unika känslan har det inte varit lätt att få huset sålt.
Sedan 2008 har huset legat ute till försäljning, då med en annan mäklarbyrå. Utgångspriset sattes, med tanke på husets historia, till strax under 20 miljoner kronor, vilket gav ett kvadratmeterpris på hisnande 240 000 kronor.
Efter flera år och ingen försäljning valde säljaren att sänka priset med fem miljoner, men trots detta nappade ingen köpare.
Istället klev Bukowski Real Estate in i bilden och huset ligger återigen ute till försäljning. Annika Labunski vill dock inte spekulera i vilket pris de har satt.
– Det är inte offentligt, utan det lämnas endast till seriösa spekulanter.
Hon är inte orolig över försäljningshistorien utan känner sig övertygad om att försäljningen kommer att gå igenom.
– Det finns alltid köpare till unika hem, även om det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta att sälja. Men huset har ett toppläge, sådant är alltid eftertraktat, och vi har sålt fyra andra fastigheter på samma gata. Den här typen av hus är vår specialitet, säger hon.
Gå till toppen