Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Panik när kyrka brann vid kaffet

Pingstkyrkan i Hok, söder om Jönköping, förstördes helt av en brand som upptäcktes strax efter söndagens gudstjänst. Ett 30-tal besökare fick hastigt lämna kyrkkaffet och sätta sig i säkerhet.

Ingen person skadades i branden, som enligt vittnen kan ha uppstått i ett förråd intill kyrkosalen.
Besökarna satt i källarplanet och drack kaffe efter gudstjänsten, när några barn ropade att det brann.
— Vi trodde att de skojade först. Men när vi kom upp såg vi rök, säger Gunnar Nordqvist, som befann sig i kyrkan, till Jönköpings-Posten.
Kyrksalen blev snabbt rökfylld, och besökarna lämnade skyndsamt byggnaden.
— Det var panik, säger Gunnar Nordqvist.
När räddningstjänsten kom fram slog lågor ut genom väggar och tak. Ett 30-tal brandmän bekämpade elden. När branden kom under kontroll var kyrkosalen och lokaler intill redan förstörda.
— Källarplanet, med bland annat ett kafé, är vattenskadat, säger brandmästare Håkan Grunditz på räddningstjänsten i Vaggeryds kommun.
Räddningstjänsten stannar till på måndagen, då polisen väntas kunna inleda sin tekniska undersökning. Det är oklart vad som orsakat branden.
— Det har tydligen gått fort. Det var en stor lokal med spetsigt tak, så när det väl börjat brinna blev det nog snabbt övertänt, säger Grunditz.
Gå till toppen