Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Därför stannar Lundgren i ÄFF

Fredrik Lundgren tar ett ÄFF-år till – för att utvecklas ännu mer.

Fredrik Lundgren är klar för ytterligare en ÄFF-säsong.Bild: MATHILDA AHLBERG
En lårskada förstörde höstspurten men nu tittar ÄFF-backen Fredrik Lundgren gärna framåt. Både han och klubben hade chansen att bryta det nuvarande avtalet, men båda parterna väljer att fortsätta samarbetet.
– För min del var det aldrig någon tvekan. Jag stortrivs i Ängelholm och hoppas att jag ska kunna utvecklas ännu mer i ÄFF, säger Fredrik själv om sitt beslut att stanna.
Läs mer: Nu ska Christian Järdler lyfta ÄFF upp på ännu högre höjder
Lundgren värvades från Öster inför säsongen 2014 och han blev direkt en klar tillgång i ÄFF. I år var han i stort sett given i försvaret, antingen som mittback eller som ytterback, ända fram till en lårskada satte stopp för spel under den sista höstspurten.
– Det var förstås tungt att missa de avgörande matcherna. Men annars har jag fått spela mycket och hösten har ju varit suverän från vår sida. Kan vi fortsätta så här blir det riktigt bra nästa år.
Medan Lundgren bestämt sig för att stanna är det klart att backkollegan Patrik Åström gjort sitt i ÄFF. Den 28-årige ex-HIF-aren, som även har en sejour i Landskrona bakom sig, kom tillbaka till Ängelholm inför den här säsongen men får inget nytt kontrakt.
– Patrik har haft stora skadeproblem och samtidigt har vi flera andra ytterbackar som konkurrerar, säger tränaren Christian Järdler.
På minussidan står också Robin Staaf, till Hittarp, och Michael Baggner, som valt att bryta sitt kontrakt. Samtidigt räknar ÄFF med att tappa både Piotr Johansson och Rebin Asaad, så det behövs rejält med offensiva ersättare i den nya truppen.
– Vi har en väldigt bra kontraktssituation, men vi behöver få in yttermittfältare och forwards, säger Järdler.
Den här veckan testas återigen Philip Bernholtz, Husqvarna, och Robin Östlind, Oskarshamn, och nu ska ÄFF även ge Mamudo Moro, 20 år, IFK Hässleholm, och Kenny Adeshigbin, 24 år, Vänersborg, chansen att visa upp sig. De ska bland annat vara med i torsdagens träningsmatch, borta mot Landskrona.
Läs alla artiklar om: Ängelholms FF
Gå till toppen