Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Röglespelare till rakning

En efter en satte sig Röglespelarna i barberarstolen. Mustascher trimmades inför engagemanget i kampanjen Movember och mäns hälsa.

– Det är jättebra, framför allt blir det uppmuntrande med tanke på att hela SHL är med på det. Då blir det ganska stort.
Det säger Mikael Gath, assisterande tränare i Rögle om kampanjen Movember, där Rögle deltar tillsammans med alla övriga klubbar i SHL.
Målet för Movember Foundations kampanj är att belysa mäns hälsa och att samla in pengar till forskning och projekt som rör testikel- och prostatacancer.
En internationell kampanj som har sitt ursprung i Australien.
Under november odlar spelarna mustasch för att uppmärksamma kampanjen. Men det är inte frågan om att odla mustasch från helt slätrakat läge.
Läs också Ingen kan hota Gaths mustasch
Skäggiga spelare fick behålla sin mustasch i trimmat skick, medan övrig skäggväxt rök.
På frisersalongen och raksalongen Royal Treatment i Ängelholm fick spelarna en efter en luta sig tillbaka i de röda galonstolarna för en 20 minuter lång behandling.
Barberaren Mohammad Alasmar gick omsorgsfullt och noggrant tillväga och med tanke på rådande skäggmode fanns det en del att arbeta med.
– Det ska bli väldigt kul och spännande och framför allt är det för en god sak, säger Ludvig Rensfeldt och tillägger att han brukar ha skägg och att det nog kommer att kännas lite ovant med bara mustasch.
– Den som går runt med mustasch är som en vandrande tavla för kampanjen, säger Almen Bibic.
Mustaschodlandet är inte det enda Rögle gör inom ramen för Movember.
Laget har särskilda matchtröjor under november månad, tröjor som sedan kommer att auktioneras ut.
 
Nedan fler kända hockeymustascher:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen