Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oslopiren får skateboardyta

Skateplats på Oslopiren är ett av de projekt som får stöd från Visionsfonden. Där ska skateboardåkare kunna bygga sina egna hinder.

Skejtare får pengar för att bygga upp egna hinder på H+-områdetBild: Mats Roslund
På Oslopiren, som är en del av H+-området, vill staden skapa en plats där helsingborgarna får utrymme att göra saker man är intresserade av. Projektet som vill skapa en skateyta på piren uppfyller de kriterierna, tycker Alfred Nerhagen som är projektledare för Oslopiren.
– Det man vill göra i det här projektet är att skapa en plats för skateboardåkning där användarna ska kunna bygga sina egna hinder utifrån hur man vill åka, säger han.
Tidigare har det funnits en plats för skateboardåkning bakom Ångfärjestationen men i samband med att Ångfärjetomten byggs om kommer den att försvinna.
– Vart hindren som finns där ska ta vägen vet jag inte, kanske kommer de att finnas på Oslopiren men tanken där är som sagt inte att staden ska bygga hinder, säger Alfred Nerhagen.
Han betonar vikten av att Oslopiren är helsingborgarens plats att förverkliga sina idéer på.
– Det blir ingen skatepark utan området ska vara till för alla.
I nästa vecka ska det första mötet om projektet hållas och det är ännu oklart när det kan genomföras.
Gå till toppen