Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kenny Jönsson kvar på sjukhus

Rögle-legendaren Kenny Jönsson fick opereras akut, men är på bättringsvägen efter kollapsen under TV-pucken.

Kenny Jönsson, här under ett tränaruppdrag för tv-puckslaget, har blivit flyttad från Örnsköldsvik till Helsingborg.Bild: Emil Langvad
Det har gått en dryg vecka sedan förre Röglespelaren och tränaren Kenny Jönsson fördes akut till sjukhus mitt under TV-pucksturneringen i Örnsköldsvik.
– Han är fortfarande på sjukhus och sängliggande. Läkarna försöker få honom mer stabil och hitta vad felet kan vara. Det kan vara en bakteriell infektion eller en kronisk sjukdom på tarmarna, men just nu kan de inte göra så mycket eftersom inflammationen måste lägga sig lite, säger Kennys fru Anne-Lee Jönsson.
Kenny Jönsson fördes i slutet av förra veckan med ambulansflyg från Örnsköldsvik till Helsingborg och lasarettet där.
– Han är absolut vid gott mod trots förutsättningarna. Jag tror att han blev rädd eftersom Kenny aldrig har varit så här sjuk. Att bli skadad inom hockeyn är en helt annan sak, säger Anne-Lee Jönsson.
Det var på hotellet Kenny Jönsson, som är tränare för Skånes lag, insjuknade under TV-pucksturneringen. Han fördes till sjukhus med ambulans.
– Han var trött redan innan han for iväg och hade näringsbrist. Lojal som han är skulle turneringen slutföras, men det gick inte eftersom han fick kramper i magen. Han låg i ett dygn på rummet med feber och frossa innan en rumskamrat ringde ambulansen, berättar Anne-Lee Jönsson.
– Kenny var väldigt uttorkad. När han hade fått morfin och penicillin ville Kenny sätta sig på bussen med laget och åka hem. Det är han i ett nötskal, men det var inte snack om att åka någonstans.
När det skånska laget hade lämnat Örnsköldsvik förvärrades Kenny Jönssons tillstånd.
– Då kraschade han rejält eftersom han slappnade av. Han har gått länge med infektionen i kroppen. Läkarna fick operera honom akut, de kände sig tvingade till det eftersom de inte hade hittat något på röntgen. Det var tarmen som spökade.
Anne-Lee Jönsson berättar att Kenny kommer att bli kvar på sjukhuset veckan ut, till att börja med.
– Han kommer snart att bli bra, men vi tar en dag i taget. Kenny är på rätt ställe och vi har ingen oro här hemma. Det får gå sin lilla gång, säger Anne-Lee Jönsson.
Gå till toppen