Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

H65 Höör i manifestation mot terrorismen

Ett dygn efter terrorattackerna i Paris ska H65 Höör spela en handbollsmatch i Nantes, 35 mil från den franska huvudstaden. Det ska bli en manifestation mot terrorismen.

Bild: Michel Euler/Ap

– Här i Nantes menar man att terrorismen inte får vinna. Biljetterna har sålts slut under dagen, det blir över 5000 åskådare, säger Niklas Harris, tränare i H65 Höör.
EHF-cupmatchen mellan Nantes och H65 Höör ska starta 20.30 i kväll.
– Det är väldigt olika hur det hanteras runt om i Frankrike. Vi vaknade i morse och kändes oss väldigt kluvna. Vi har precis tränat på matcharenan och har fått beskedet att det ska bli match.
Känslan?
– Som jag sa: kluven. På vägen hit åkte vi genom Paris och passerade Stade de France ett par timmar innan bomberna. Då skojade vi om att vi hade velat vara där för att se matchen, säger Niklas Harris.
När tjejerna i H65 Höör väl kom fram till hotellet i Nantes bänkades de sig framför tv:n för att se fotbollslandskampen mellan Frankrike och Tyskland.
– Då fick vi reda på vad som hade hänt och vi gick och la oss med den känslan i magen. I morse var känslorna blandade, men sedan är det inte vårt beslut, utan det är Nantes handbollsklubb och internationella förbundet som avgör.
Niklas Harris hade haft förståelse för vilket beslut som än hade fattats, men tycker att det är rätt att spela matchen.
– Idrotten ska få vara något vackert och vi ska få lov att enas, det väger på något sätt över.
Hur har tjejerna i laget reagerat?
– Det är blandat. Några tycker att det är jobbigt och alla kommer nog inte att spela matchen.
Under morgonsamlingen hade H65 Höör en genomgång av läget.
– Vi kom sedan till en fantastisk fin handbollsarena, där människorna var väldigt dystra. Men jag har pratat med Nantes sportchef som sa att vi ska göra något bra av detta.
Niklas Harris betonar att allt ska vara värdigt under matchen.
– Vi ska inte klaga på något domslut, inte göra någon ful målfest.
Niklas Harris berättar att det har tryckts upp tröjor som spelarna och ledarna i de båda lagen ska bära vid inmarschen. Och under den tysta minuten.
– Det här är vår 23:e Europacupmatch och den är inte som de andra 22. Det här ska bli en fin match. Om vi förlorar eller vinner med tio mål har ingen betydelse, säger Niklas Harris.
Gå till toppen