Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rutinerade kaptener på väg bort från Landskrona

BoIS ska bygga ett nytt lag och det blir förmodligen utan både Johnny Lundberg och Jonas Sandqvist.

Johnny Lundberg är en av de senaste årens stora profiler i BoIS, men nu har han gjort sitt i klubben. Åtminstone som spelare.Bild: PETTER ARVIDSON
Lagkaptenen Johnny Lundberg har gjort sitt i Landskrona. Åtminstone som spelare. Efter en lång karriär funderar han på sin framtid och även om det finns många alternativ ser det ändå ut som om Johnny trots allt stannar i BoIS.
– Jag har inte riktigt bestämt mig, men jag är sugen på att bli tränare och just nu lutar det åt att jag kommer att jobba med ungdomar i BoIS, säger den rutinerade mittbacken.
Johnny började spela fotboll som liten knatte i BoIS och efter flera år i andra klubbar återvände han 2014 till fadershuset. Comebacken blev dock inte särskilt lyckad, Landskrona åkte ur superettan och i år blev det bara en sjätteplats i division 1.
– Jag har fått besked att klubben vill satsa på andra spelare och det är klart att det är trist. Jag känner att jag har mer att ge, kroppen är fräsch och jag tycker fortfarande att det är kul. Men nu är det dags att ta nästa steg, konstaterar 33-åringen.
De senaste veckorna har telefonen gått varm, så anbuden saknas onekligen inte. Det har surrats om Tågarp, Lödde och Wormo, till exempel, och det har varit frågan om att bli spelande tränare eller bara spelare. Men Johnny lockas tydligen lite mer av en fortsättning i BoIS.
– Jag jobbar redan på akademin, ihop med Jocke Nilsson, bland andra, och jag gillar helhetsbilden med skola och fotboll. Samtidigt har jag också hjälpt till lite i U17-laget.
Lundberg säger alltså att han lutar åt en fortsättning i BoIS, om än i en ny roll. Om den går att kombinera med fortsatt spel, på lägre nivå, är oklart men vi hör att Johnny är sugen på någon säsong till.
– Jag snackar ju mycket med Jonas Lindh, som ska träna Wormo, och det är väl ett alternativ, i så fall. Men vi får se. Jag håller fortfarande dörrarna öppna.
När det gäller Jonas Sandqvist lutar mycket åt att han återvänder till Norge. Jonas har haft sin flickvän kvar i Oslo under den här säsongen i BoIS och för ett par dagar sedan rapporterade norsk media att den rutinerade målvakten provtränat med Moss.

Så här spelas ettan nästa år

Här är förbundets förslag på indelning av division 1 södra 2016:
Husqvarna
Höllviken
Kristianstad
Landskrona
Mjällby
Norrby
Oddevold
Oskarshamn
Prespa Birlik
Qviding
Trollhättan
Tvååker
Utsikten
Öster
Gå till toppen