Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två döda efter villabrand i Kågeröd

Två personer dog i den kraftiga villabranden i Kågeröd på måndagskvällen. Klockan 02.30 i natt var branden släckt.

Larmet kom in 21.10. En granne ska ha sett lågor slå ut från husets fönster. Styrkor från räddningstjänsten i Röstånga, Bjuv, Svalöv och Landskrona fanns på platsen, samt polis och ambulans.
– Två personer har avlidit. Vi har inga uppgifter om brandorsaken än, säger Jimmy Modin, informatör på Skånepolisen.
Det var en man i 70-årsåldern och ett litet barn som omkom i branden.
– Ytterligare ett barn och en kvinna i 70-årsåldern är rökskadade, säger Stephan Söderholm, informatör på polisen i region Syd.
Hur branden startade ännu inte klarlagt. När räddningstjänsten kom fram till platsen ska villan ha varit övertänd.
Även en grannfastighet har skadats av branden.
– Vinden har legat rakt på det huset så det har fyllts med rök, men där är inga brandskador, säger Lennart Linderos, räddningstjänsten Skåne Nordväst.
Till en början var tanken att låta huset brinna ned eftersom elden var så kraftig men under natten tilltog gnistregnet från huset så det fattades beslut om att ändå släcka aktivt för att undvika att branden spred sig. Klockan 02.30 var det arbetet klart och elden hade slocknat.
Platsen är nu avspärrad och polisen kommer under dagen genomföra en brandplatsundersökning. Det finns i nuläget inga indikationer på att branden ska ha varit anlagd, men förloppet ska ha varit mycket snabbt.
– Det är en tragisk händelse, säger Stephan Söderholm.
Under natten har också räddningstjänstens personal talat med kamratstödjare, något som ofta sker efter dramatiska eller särskilt påfrestande insatser.
Anhöriga har underrättats av polis om dödsfallen.
Gå till toppen