Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Många pärlor i show utan jul

25 hits & 57 kg humor

Tommy Nilsson, Patrik Isaksson, Uno Svenningsson, Anna Bromee. Sundspärlan, Helsingborg, 20 november.

”Men egentligen är det 60 kilo” skämtar Anna Bromee och skyller på all mat.
Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson från repetitionerna inför premiären av julshowen "25 hits & 57 kg humor" på Sundspärlan.Bild: Sven-Erik Svensson
Det är mycket sånt. Snälla gliringar och smicker. Kompismargarinet klibbar, men kvällen bjuder inte bara på inbördes beundran. För detta är en rutinerad kvartett – en samspelt trio medelålders schlageridoler och en välsjungande ståupp-tjej.
Negativa vibbar platsade inte; det var mys, armarna i luften och klapp-klapp från start till mål. Anna öppnade med soloprat. Hon vitsade upp skrattmuskler och applådlust inför hitkavalkaden.
Efter julgodiset serverades en klassisk krogshow utan större åthävor. Ett utmärkt band kompade medan bilder och filmer projicerades på bakhänget. Allt ljus på gänget vid mikrofonerna. I gästspel på miniscenen bland borden hamnade idolerna hos fansen. När Mr Tommy gick ner på golvet och stajlade flockades mogna kvinnor och tog selfies.
Tommy må ha storsäljarna bakom sig men rösten är intakt. Ballader som Prippshiten ”Dina färger var blå” har inte frätts av åren. Svensktoppsmarkören ”Öppna din dörr” öppnar ännu hjärtan.
Många tycktes kunna alla låtarna, bekanta från Melodifestivaler och scener landet runt. Några gånger, som i ”Allt som jag känner”, tog publikkören helt över det vokala. Detta är tuggummin som alla har tuggat; Tommys ”En dag”, Patriks ”Faller du så faller jag”, Unos ”Vindarna” och ”Vågorna”.
Olika personligheter men med ungefär samma (kvinnliga) publik. Anna Bromee har visserligen fler ombyten än låtar, men hon körar och kompletterar de andra.
Det blev fortsättning efter finalen med folket på fötter och bord. Peter Siepen i guldlamé körde fetdisco, Nilla Nielsen framträdde i Svartklubben och i loungen tände karaoken nya stjärnor.
Gå till toppen