Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

En örfil som sved rejält för Redhawks

Förlust med 2–7 mot Växjö. Malmö Redhawks föll tungt mot de svenska mästarna. En örfil som sved.

– De krossade oss i början, vi var inte förberedda alls, Jag vet inte vad vi höll på med. Vi tog lite för mycket semester där ute på isen, sa Redhawkstränaren Björn Hellkvist.
Malmö Redhawks inledde så illa att man tog timeout redan efter 1.43.
– Vi var inte alls där, det var alldeles för blekt från målvaktsspel till forwards. Det blev en liten akut effekt efter timeouten, som rann av ganska snabbt.
Mycket värre skulle det bli. Växjö bjöd på en SHL-lektion.
Smålänningarna satt i förarsätet hela vägen. Skön musik i stereon och nercabbat. Det hjälpte föga att Redhawks vann skottstatistiken med 44-24.
– Vi kan inte såga våra spelare för deras insatser. Vi måste utveckla dem. Vi har med oss nitton spelare från allsvenskan – som måste bli fullblodiga SHL-proffs. Just nu har vi blivit ett varannandagslag, det är inget som jag vill att vi ska vara, sa Björn Hellkvist.
Efter 8.22 grundlurade Växjös Alexander Johansson Redhawksmålvakten Jonas Gunnarsson. Blott fjorton sekunder senare stod det 0-2 på resultattavlan.
Växjötränaren Sam Hallam var nöjd med sitt lag fram till den tidpunkten.
– Efter det var vi inte lika konsekventa, men vi fick allting som inte Malmö fick, det vill säga utdelning på våra lägen, sa Sam Hallam.
Malmö Redhawks belönades med fem minuter i powerplay när Cory Murphy fick matchstraff för knätackling.
Redhawks powerplay är sämst i serien. Det är Björn Hellkvist väldigt medveten om.
Vad kan ni skruva på där?
– Vi har kreativa spelare, men för tillfället är de för duttiga. Vi jobbar på det dagligen, jag är fast i min tro att vi knäcker nöten. Men vi måste göra det nu, sa Björn Hellkvist.
Frederik Storm och Derek Meech gjorde Redhawks tröstmål. Växjö var hela tiden steget före.
Och gled ifrån till en solklar seger med 7–2 mot en närmast uppgiven SHL-nykomling.
Hur illavarslande är det här för veckan som kommer med Karlskrona på tisdag och Rögle på torsdag?
– Vi har mycket att jobba på, men ibland får man kött på benen av en förlust och en hel del att gräva i. Förhoppningsvis kan vi bygga upp en revanschkänsla i laget. För det är ingen av våra spelare som vill att det ska se ut så här, sa Björn Hellkvist.

Matchfakta

Malmö–Växjö 2–7 (0–2, 2–3, 0–2)
Första perioden: 0–1 (8.22) Alexander Johansson (Ville Varakas, Erik Josefsson), 0–2 (8.36) Tuomas Kiiskinen (Robert Rosén, Richard Gynge).
Andra perioden: 0–3 (7.03) Richard Gynge (Robert Rosén, Calle Rosén), 1–3 (8.13) Frederik Storm, 1–4 (10.59) Richard Gynge (Patrik Lundh, Niclas Lundgren), 2–4 (12.40) Derek Meech (Kent Mcdonell), 2–5 (15.40) Gustav Rydahl (Niclas Lundgren, Eric Martinsson).
Tredje perioden: 2–6 (4.13) Patrik Lundh (Joakim Hillding, Eddie Larsson), 2–7 (19.36) Joakim Hillding (Joey Crabb, Patrik Lundh).
Skott: 44–24 (13–8, 20–10, 11–6).
Utv, Växjö: 4x2, 1x5, 1 matchstraff.
Domare: Sören Persson.
Gå till toppen