Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Många olyckor efter snöovädret

Ett 20-tal olyckor har inträffat efter snöfallet som drog in över Skåne i går.

* Vid 13.50-tiden inträffade en trafikolycka med flera fordon på Brunnsgatan i Lund, enligt larm till SOS.
* Två personer och en personbil var inblandade i en trafikolycka på väg 24 norr om Örkelljunga vid 13.40-tiden.
* Vid 12.40-tiden var två personbilar inblandade i en trafikolycka på Fågel Fenix väg i Löddeköpinge.
* Vid 11-tiden voltade en personbil på E6 vid Helsingborg södra. Vid tjugo över tolv kunde trafiken passera fritt igen.
* På söndagsmorgonen blev det stopp på E6 i norrgående riktning mellan Hjärnarp och Hallandsås sedan en lastbil fastnat på väg upp för Hallandsåsen. Vid 10-40-tiden var det fri väg igen.
* Vid 8.40-tiden intärffade det en singelolycka på E4 norrut vid trafikplats 72, Skåneporten. Någon timme senare var det fritt på platsen.
* Under natten till söndag fastnade flera lastbilar på E6 vid Glumslövs backar på grund av halkan. E6 från trafikplats Landskrona norr till trafikplats Rydebäck i riktning mot Halmstad stängdes av på grund av att lastbilarna blockerade vägen. Trafikverket uppmanade trafikanter att välja en annan väg. Strax före klockan 04.00 var bärgningen avklarad och att trafiken började rulla igen.
* Enligt polisens länskommunikationscentral rapporterades det om knappt 20 trafikolyckor från midnatt och fram till 08 på söndagsmorgonen i Skåne och Blekinge. De flesta ska vara relaterade till snöovädret och handla om avåkningar. Ambulanstransport ska bara ha behövts i någon enstaka olycka.
* Vid 8.30-tiden stod en lastbil med släp illa till på väg 21 vid Kvidinge, riktning mot Perstorp.§
* Vid 06.30-tiden på söndagen inträffade det en trafikolycka på E6 södergående söder om Trafikplats Kropp. Enligt SOS Alarm handlar det om en singelolycka och en bil som kört av vägen.
* Tidigt på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till väg 112 mellan Farhult och Norra Varalöv. En förbipasserande hade sett en personbil i diket som hade bakljusen påslagna. När räddningstjänsten kom till platsen fanns dock inte personer kvar i bilen.
Läs mer: Lämnade bilen efter singeolycka
Här kan du läsa mer om vädret i sydvästra Skåne.
Här kan du läsa mer om vädret i nordvästra Skåne.
Här kan du hitta väderstatistik för Skåne.
Gå till toppen