Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mycket har hänt i Perstorps centrum sedan 1960-talet

I serien om historiska bilder publicerar vi id ag en vy från Perstorps centrum som innehåller flera byggnader som inte längre existerar.

En ses en vy från gamla Perstorp, tagen någon gång på 1960-talet. Bilden är fotograferad från väg 21 ner mot stationsområdet vid Järnvägsgatan-Hantverkaregatan.Bild: Wille Johansson
Bilden är tagen från väg 21 ner mot stationen. Till vänster syns Holmers järnhandel som på sin gavel hade ett kafé. I dag är denna byggnad ersatt med en ny och kaféet finns inte längre.
Till höger syns det gamla Järnvägshotellet. Nere till höger på bilden ses gaveln på stationshuset men också den kiosk som under ett antal år fanns där.
Vi är lite osäkra på fakta i sammanhanget men det kan ha varit en Pressbyråkiosk.
Denna bild är tagen av Wille Johansson som hade ett stort fotointresse och tagit många bilder från gamla Perstorp. han var dock mera känd för sina insatser för Perstorp AB där han arbetade främst på laminatsidan.
Gå till toppen