Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Susanne Resmark anger tonen för firandet

Susanne Resmark har engagerats i jubileumsfestligheterna när Ängelholm fyller 500 år.

Mezzosopranen Susanne Resmark byter på nyårsafton ut Metropolitan i New York och La Scala i Milano mot en tillfälligt byggt scen på Tingstorget i sin hemstad Ängelholm.
–  När jag fick förfrågan så tänkte jag att de kan väl välja någon som är mer känd i stan än vad jag är. Det är inte lätt att bli profet i sin egen hemstad, säger hon.
Kommunen ska arrangera nyårsfirande på Tingstorget.
– Det blir musik. Vid klockan 23.20 kommer kommunalrådet Lars Nyander att hålla tal till ängelholmarna. Sedan läser Susanne Resmark en känd nyårsdikt. Därefter blir fyrverkeri från Sockerbruksskolan. Susanne Resmark avslutar festligheterna genom att sjunga några sånger, berättar Karin Tingstedt, ansvarig för firandet av Ängelholms 500-årsjubileum.
Susanne Resmark lämnade Ängelholm för över 20 år sedan för att göra en internationell karriär. Av många anses hon vara en av världens bästa mezzosopraner.
Den närmaste tiden kommer att göra flera framträdanden i regionen, vilket inte är vanligt.
Den 8 december sjunger hon i Båstad vid invigningen av tågtunneln genom Hallandsåsen. På julafton sjunger hon i Ängelholms kyrka och på annandag jul framträder hon i S:t Mikaels kyrka innan det är dags för Tingstorget på nyårsafton.
Ängelholm tänker fira 500 år under hela 2016 och Susanne Resmark kommer att ha fler uppdrag i samband med jubileet.
Firandet av Alla hjärtans dag i mitten av februari kommer att ingå i firandet.
– Alla hjärtans dag infaller en söndag. Veckan före och veckan efter den dagen kommer att vi att på så många sätt som möjligt att uppmärksamma kärleken och mångfalden, berättar Karin Tingstedt.
– Bland annat kommer alla resenärer som anländer till flygplatsen eller järnvägsstationen att höra Susanne Resmarks röst. Hon har läst in en text på det temat, fortsätter hon.
Bengt Sävström (S), kommunfullmäktiges ordförande, är nöjd med programmet på jubileumsåret.
– Tyvärr kan jag inte vara med på nyårsafton eftersom jag ska resa bort, men det verkar bli bra. Efter aktiviteterna på nyårsafton och i februari kommer det många andra trevliga händelser under 2016, säger Bengt Sävström.
– Vi jobbar med att få allt klart. I januari ska det komma ut ett jubileumsmagasin där vi presenterar programmet för hela året, säger Karin Tingstedt.
Gå till toppen