Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inget extra öga på Bibic

Rögles backtuffing Almen Bibic har i de senaste Skånederbyna delat ut hårda tacklingar mot Malmö Redhawks Mattias Persson, Joey Tenute och Frederik Storm. Redhawks kanadensiske veteran Kent McDonell håller inget extra öga på Bibic.

Malmö Redhawks Kent McDonell.Bild: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
– Vi ska inte bry oss om honom. De gånger vi har haft problem under säsongen är när vi har brytt oss om enskilda spelare i andra lag. Det viktigaste för oss är att hålla oss till vårt spel och göra vårt jobb, säger Kent McDonell, 36 år, inför kvällens Röglematch i Malmö.
I Ängelholm vände och vann Rögle med 3–2. Bibic sänkte Storm med tackling. Efterspelet blev en tillrättavisning från disciplinnämnden. McDonell fick hårdare straff. Han fick böta och stängdes av i tre matcher på grund av tacklingen som träffade Rögleforwarden Daniel Sylwander i huvudet.
Kent McDonell vet vad som krävs i ett hett derby.
– Vi måste vara fysiska och tuffa. Spela enkel hockey med aggressiv forechecking, många tacklingar och vara först på pucken.
Är du redo att kasta handskarna om det behövs?
– Nej, ha, ha, den delen av mig är borta. Ibland händer det ändå, men jag hjälper inte laget om jag blir avstängd och sitter på läktaren.

19.00

Malmö arena.
Aktuellt: Redhawks slår sitt publikrekord för spel i högsta serien. En bit över 12000 biljetter lär gå åt. Den bästa SHL-publiksiffran hittills är 8816 i hemmapremiären mot Örebro.
Läget i laget: Nicklas Jadeland och Magnus Häggström missade Karlskronamatchen, men är aktuella för spel.
Tränaren tycker, Björn Hellkvist, Redhawks: – Det fysiska spelet är underordnat det metodiska och taktiska, men sedan är det ändå en stor del av vårt system.
Gå till toppen