Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Det är olyckligt"

Bengt Sävström (S) förvånas över Susanne Resmarks facebookinlägg.

Kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S) är kritisk efter Susanne Resmarks inlägg.Bild: Niklas Gustavsson
Dagen efter tillkännagivandet av bokningen av Susanne Resmark till Ängelholms 500-årsfirande är kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S) lyrisk.
– Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas boka henne. Det är en pärla. Hon är en stor stjärna i hela världen, utom Ängelholm. Detta kommer förgylla hela nyårsafton och det är en inledning på hela jubileet. Jag kan inte tänka mig någon bättre bokning, säger Bengt Sävström.
Han har inte varit med i processen att välja ut Resmark, det har legat på jubileumsgeneralen. Bengt Sävström känner inte heller till att Resmark uttalat sig politiskt.
– Nej, det vet jag inte om hon gjort. Det enda jag hört är om att hon velat bevara Pyttebron, och det kan ju inte vara särskilt politiskt, säger han.
När Bengt Sävström får höra Susanne Resmarks citat från Facebook blir han förvånad.
– Alltså... Syftar hon på islam är hon helt fel ute. Det accepterar jag inte, sen får var och en tycka vad de vill. Är det hon säger riktat mot IS håller jag med, men inte mot islam. Det finns fundamentalister i alla religioner, säger han.
Kan du godta hennes ursäkt?
– Ja, det kan jag göra. Sen ska jag kolla det vidare och fråga henne själv när vi träffas.
Bengt Sävström väljer att tro att Susanne Resmarks uttalande är ett misstag, men hade önskat mer försiktighet.
– Så fort man är en person som är så pass känd ska man nog också passa sig för vad man skriver, säger han.
Tror du att detta kan påverka muslimska besökare av firandet negativt?
– Det tror jag inte. Går man ut och förklarar så kanske folk inser att man kan skriva galet emellanåt. Men det är olyckligt, det är det.
Gå till toppen