Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ninja tack vare Zlatan

Lårskadan sabbade fotbollskarriären och gjorde Sandro Pavlinc till kroppsbyggare.
Nu har en Zlatanimitation tagit honom till tv.

I våras sökte Sandro Pavlinc till tv-programmet Ninja warrior Sverige. Deltagarna ska ta sig runt en fysiskt krävande hinderbana så fort som möjligt, utan att falla.
Han tog hjälp av en vän och spelade in en video, där han gör fotbollsfinter och armhävningar till Zlatan Ibrahimovic version av den svenska nationalsången.
Tv-kanalen nappade, och Sandro Pavlinc blev en av 150 svenskar som fick chansen att ta sig runt banan. Programmet sänds i februari.
– Det var jättekul, en stor utmaning. Jag kan inte avslöja vilken placering jag fick, men jag var ganska nöjd trots att det inte blev någon finalplats, säger han.
Försöket ihinderbanan tog ungefär 30 sekunder. Innan det stod han tillsammans med de andra deltagarna i ett kyligt tält i sex timmar och försökte hålla värmen.
– Det var nervöst. Det var många omtagningar, som när publiken skulle klappa men inte hängde med, säger han.
Sandro Pavlinc föddes i Zenica, i Bosnien. Han kom till Landskrona tio år gammal, efter tre år på en flyktingförläggning i Valdemarsvik i Östergötland.
– Min pappa fick välja mellan Kiruna, Haparanda och Landskrona. Jag älskar snö, men det är lite varmare här, säger han.
Sandro Pavlinc har mer gemensamt med Zlatan än frisyren och näsan – fram till 2008 satsade han på fotboll. Som bäst var han anfallare i Asmundtorps IF i division två. 20 år gammal slet han sönder en lårmuskel och karriären tog stopp.
Istället hittade Sandro in i gymmet, och fastnade för styrketräning och kroppsbyggning. Som mest har han vägt 106 kilo, vilket inte är ultimat om man ska ta sig runt en hinderbana där man nästan hela tiden lyfter sin egen kroppsvikt.
Nu väger han 93 kilo.
– Jag får deffa ner mig till nästa uttagning igen, säger han.
Nästa uttagning till Ninja warrior Sverige hålls i vår. För att vara så förberedd som möjligt har han börjat träna parkour och freerunning, och han försöker öka styrkan i armar och fingrar.
Ett annat framtidsmål, och Sandro Pavlincs nästan livslånga dröm, är att bli uttagen till tv-programmet Gladiatorerna. Han har sökt två gånger, men nobbats.
– Jag har drömt om det sedan jag var liten. Jag ska söka igen nästa år.
Han hoppas på tredje gången gillt med meriten från Ninja warrior.
Eller så hör Zlatan av sig och vill att ni kör ett träningspass ihop?
– Det hade varit kul. Han kan lära mig taekwondo så kan jag lära honom bodybuilding, säger Sandro Pavlinc.

Sandro Pavlinc

Ålder: 27 år.
Familj: Sambon Ida och sonen Samuel, 1,5 år.
Bor: Landskrona.
Gör: Jobbar på Hedbergs bil i Helsingborg.
Meriter: Trea i tävlingen Landskronakarnevalens starkaste i somras. En fjärdeplats i samma tävling 2013. Sprang Malmömilen på 50 minuter blankt 2013.
Sandro Pavlincs Zlatanvideo, som filmades av hans vän Robin Galczewski finns på Youtube. Se den här nedanför.
Gå till toppen