Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

För långt till multibassäng

Bra flyt-tränaren Pernilla Ahlström, DHR och kommunala handikapprådet uppvaktar kommunen för att korta avståndet mellan p-platserna och Höganäs sportcenter.

Pernilla Ahlström på Bra flyt uppvaktade vice kommunalråd Ulf Molin tillsammans med Siw Persson, kommunala pensionärsrådet och Bengt Silfverstrand, DHR.Bild: Maria Berkmo
Pernilla Ahlström driver sen länge rehabträning i multibassängen på Höganäs sportcenter. På torsdagen uppvaktade hon tillsammans med DHR:s ordförande Bengt Silfverstrand och kommunal handikapprådets Siw Persson kommunen för att uppmärksamma att många av de som behöver rehabträningen bäst, inte klarar av att gå från p-platserna till träningen.
– Många av mina kunder är helt slut när de kommer och orkar inte fortsätta, säger hon.
Tre p-platser för funktionshindrade finns relativt nära entrén, men de är ofta upptagna. Dessutom ligger multibassängen i den södra delen av sportcentret och avståndet mellan den och omklädningsrummen är också lång.
– De som går med rollator, är knä- och höftledsopererade eller har Parkinson klarar det inte. Det är inte klokt att elitgymnasterna har kortare väg till sin träning än rehabpatienterna, säger Pernilla Ahlström.
På plats fanns företrädare för sportcenter men även vice kommunalråd, tillika ordförande i handikapprådet Ulf Molin (C).
En lösning kan vara att bygga p-platser för rehab-patienterna i den södra delen av sportcentret och dra in en väg parallellt med cykelbanan.
– Samtidigt är det en planfråga. Men jag lovar att ta upp frågan. Vi har beredningsmöte redan idag, sa Ulf Molin.
Per-Åke Lang, chef på sportcentret menade att det borde gå att fixa till ett omklädningsrum i närheten av multibassängen.
– Det kräver att vi hittar ny placering för sjukgymnast och naprapat.
Gå till toppen