Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ättekullakyrkan på att väg bli skollokaler

En försäljning av Ättekullakyrkan diskuteras nu. Ättekullaskolan blir sannolikt ny hyresgäst.

Helsingborgs pastorat erbjuder Helsingborgs stad att köpa Ättekullakyrkan för sex miljoner kronor. Intresset är ömsesidigt, men för en affär krävs beslut i kyrkofullmäktige respektive kommunfullmäktige.
– Vi behöver inte äga huset och huset är för stort för de verksamheter vi har där. Samtidigt behöver kommunen fastigheter till skolbyggnader, säger Lena Simonsson-Torstensson, kanslichef i Helsingborgs pastorat.
Allt talar i så fall för att trångbodda Ättekullaskolan hyr in sig och bedriver förskole- eller grundskoleverksamhet i lokalerna. Starten för detta kan bli nästa höst, enligt skol- och fritidsförvaltningen.
Pastoratet hoppas att ungdomsträffarna på kvällstid kan bli kvar i Ättekullakyrkan. Övriga verksamheter måste dock flytta till andra lokaler. Vilka är inte klart men det blir i närområdet, enligt Lena Simonsson-Torstensson.
Bland annat berörs träffarna "Kaffetåren" och "Fem i elva" på dagtid för pensionärer. Om en flytt tycker trogna besökaren Anna-Greta Kulin inte. Hon betonar att hon och många andra går med rollatorer och har svårt att ta sig längre sträckor.
– Vi är alla jätteledsna. Men om de kan ordna något annat på området kan det funka, säger hon.
Gå till toppen