Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Säsongen i fara för Jensen

Hoppet lever, men vill det sig illa kan säsongen vara körd för skadade Röglecentern Jesper Jensen.
– Skadan har påverkat mig från och till under säsongen, säger han.

Rögles Jesper Jensen håller tummarna för att kunna göra comeback så snabbt som möjligt.Bild: OLA WESTERBERG
Det var efter landslagsuppehållet i början av november som Röglecentern Jesper Jensen tvingades kasta in handduken.
Sedan dess har den danske landslagsmannen missar åtta SHL-omgångar – och någon comeback är inte nära förestående.
– Han är inte nära spel och kommer inte att vara tillbaka före jul. Vi testar rehabilitering, men risken finns att de får göra ett ingrepp, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.
Läs också Cehlin: "Vi kan inte vara bekväma"
Jensen har en skada på överkroppen. Just nu är han i full gång med rehabiliteringen, men vill det sig illa kan Jensen tvingas till operation för att få rätt på problematiken.
– Det oroar mig. Då hade säsongen varit slut för min del, jag hoppas verkligen inte att det blir så utan att rehabiliteringen räcker, säger Jensen.
Den 28-årige centern, som var en stor anledning till att Rögle lyckades ta sig upp till SHL under förra säsongen, berättar att han hade problem redan då.
– Det är en gammal skada som har blivit värre och värre. Förra säsongen kunde jag leva med den, jag trodde att den skulle försvinna under sommaren. Men redan under försäsongen kände jag att det inte stod rätt till och till slut kunde jag inte spela alls.
Hur mycket har skadan påverkat dig när du har spelat?
– Den har påverkat mig i olika situationer lite från och till. Men det är ingenting man ska skylla på, säger Jensen.
Läs också Eldebrink: "Det är spelarnas ansvar"
Trots att Jensen är skadad är han på plats i Lindab Arena varje dag för att hålla igång.
– Jag kör rehabilitering med vår sjukgymnast, plus att jag är på sjukhuset ett par gånger i veckan där jag håller en dialog med en annan sjukgymnast. Det är massor av olika övningar, sen håller jag konditionen uppe med cykelintervaller. Den senaste tiden har jag även fått köra på is lite, säger Jensen.
Vad säger sjukgymnasterna?
– Han på sjukhuset tror och hoppas på att det kommer att gå att komma tillbaka med hjälp av rehab. Men han vill att jag inte ska utsätta mig för vissa situationer, vilket är väldigt svårt. Du kan inte åka runt och tänka på att skydda dig på isen.
Läs också From hoppas på fler chanser i A-laget
Jensen hade en kämpig start på säsongen i SHL, men hoppas kunna komma tillbaka med ett annat perspektiv på saker och ting.
– Jag hoppas att jag har kunnat lära mig något av att sitta vid sidan om. Jag har en del tid över nu och har kollat extremt mycket på hockey. Jag försöker att tänka på vad jag kan göra bättre när jag är tillbaka.
Gå till toppen