Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Otrolig match när FCH förlorade

Fantastisk innebandyunderhållning. Men FCH förlorade mot världens bästa lag Falun.

Jonathan Nilsson smällde in ledningsmålet, men glädjen blev depp mot svenska mästarna Falun.Bild: MATHILDA AHLBERG
SSL: FC Helsingborg–Falun 6–11 (3–3, 3–5, 0–3)
Totalt galenskap och totalt vansinne. Men ofantligt underhållande. Det går inte att få ner den sjuka andra perioden mellan FCH och de regerande svenska mästarna Falun på ett kortfattat sätt. Här ett försök till en sammanfattning med hjälp av siffror. Kolla tiderna!
1:52 – 4–3. Daniel Johnsson. En sjukt sevärd Zorro-straff.
3:35 – 5–3. Anders Lindberg. Stenhårt upp i nättaket efter en lång svepande passning från ena kanten till den andra av Daniel Johnsson.
3:45 – 5–4 Rasmus Enström vände bort Jonathan Skoglösa.
4:16 – 5–5. Johannes Larsson. Direktskott efter passning från diagonalt hörn.
4:59 – 5–6. Rasmus Enström. Hans fjärde mål efter att ha satt dit bladet på en smekande passning från backen Emil Johansson.
Puh. Fem mål på fem minuter. Och inte slut där...
7:50 – 5–7. Simon Palmén. Power play-mål där bollen studsade på Anders Lindbergs högerfot och in.
12:55 – 6–7. Linus Nordgren. I power play skar Hampus Dargren rakt igenom hela Faluns box.
17:55 – 6–8. Alexander Galante Carlström i power play.
Det behöver inte nämnas va, att det här "bara" var målen? Det syns ju inte att Jonathan Paulsson räddade en straff, och att både Linus Nordgren och Jonathan Skoglösa hade frilägen bland annat. Hundra procent anfall. Noll procent försvar.
Och då hade vi redan sett en sevärd förstaperiod.
När FCH:s sponsorer bjöd på entrén kom 2672 personer till Helsingborg Arena för att kolla in stormatchen med en hel drös landslagsspelare.
I senaste landslagsturneringen hade Falun hela SJU spelare med. Så det skulle bli den största värdemätaren så här långt i serien för FCH.
Här fanns till exempel Linus Nordgren och Rasmus Enström (kom till spel med lindat högerknä), och de spelade som väntat huvudroller.
Till en början var det avvaktande spel där Falun tilläts hålla boll.
Sen började showen.
Från eget hörn tunnlade Daniel Johnsson en faluspelare upp till Linus Nordgren i mitten. Framför honom tog Jonathan Nilsson en smart löpning bakom backen, fick bollen och drämde in ledningen.
I power play utökade Linus Nordgren till 2–0.
Falun matchade ofta sin fantastiska förstafemma mot FCH:s andrafemma och, ja, det är bara att konstatera att backarna Philip Häggström och Nicklas Lidholm hade det otroligt jobbigt.
Trots att fyra FCH-are fanns på en liten yta runt Rasmus Enström fick han ta emot bollen och dra in 2–1 från nära håll. Vidare en brytning på mittplan och bollen till Jack Kvist som från dålig vinkel smackade upp kvitteringen i första krysset.
Det hann knappt bli en ny tekning innan FCH återtagit ledningen, på ett bildskönt sätt. Det känns som att Jani Kukkolas och Mika Moilanens variant med en svepande boll på djupet bara förfinas i varje match. På bollens nedfärd touchade Moilanen in den på volley.
Trots att FCH:s andrafemma fanns hemma i försvaret fick Alexander Galante Carlström över en krossboll till Rasmus Enström. 3–3.
I den tredje perioden lugnade det ner sig lite. Daniel Johnsson och Linus Nordgren var nära att reducera. Men när Emil Johansson satte 6–9 efter 14:41 var det över. Matchen slutade 6–11.
Gå till toppen