Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tio år med konst ska firas

Nästa år fyller Pumphusets konsthall tio år. Det tänker Borstahusens konstförening fira med extra åtråvärda utställare.

Ulla Stina Larsson och Bertil Vallien (nederst i bild) är några som ställer ut i Pumphuset nästa år. Ordföranden för Borstahusens konstförening, Lennarth Cronsell, hoppas att de namnkunniga utställarna ska bidra till ett ökat besöksantal.
Den 1 april 2006 invigdes Pumphuset och nästa år kommer tioårsdagen att uppmärksammas med öppet hus och en jubileumsfest. Dessutom utlovas något extra under hela jubileumsåret.
– Det blir ett fantastiskt år för Pumphusets konsthall. Vi har sett till att knyta till oss konstnärer som vi länge har varit på jakt efter, säger Lennarth Cronsell, ordförande för Borstahusens konstförening och ansvarig för utställningarna i Pumphuset.
De kommande sex utställarna är Arne Persson, Rolf Hansson, Bertil Vallien, Helene Schmitz, Björn Wessman och lokalt förankrade Ulla Stina Larsson.
– Det är vår tioårspresent till besökarna. Ulla Stina Larsson har tidigare uppmärksammats för sina illustrationer till de diplom som nobelpristagarna tilldelas.
Man har även tagit fram en jubileumskatalog med presentationer av de sex konstnärerna, samt en tillbakablick på de tio åren.
– Nästa år har vi förväntningar på att överträffa vårt genomsnittliga besöksantal på cirka 4 000 besökare per år, med tanke på de starka namnen som ställer ut hos oss, säger Lennarth Cronsell.
Gå till toppen