Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Heidi Avellan

Lyssa på PK-liberalerna – Sofia Nerbrand och Heidi Avellan

Hur kan Malmö bli bättre? Vad är det som driver volontärerna som oförtrutet välkomnar flyktingar? Vad är liberalism? Och varför ska vi inte baka julens pepparkakor själva?
Heidi Avellan och Sofia Nerbrand gör podden PK-liberalerna.Bild: Hussein El-Alawi
Bland annat det här funderar vi över i de tre första avsnitten i den nya podden PK-liberalerna.
Vi, det är Sofia Nerbrand, liberal debattör som bland annat tagit initiativet till de större kippavandringarna i Malmö och startat tidskriften Neo och Heidi Avellan, ordbrukare och politisk chefredaktör.
Och så våra gäster.
Möt David Polfeldt från Massive Entertainment. Han står bakom Good Malmö, "ett initiativ från näringslivet för att göra Malmö till en ännu bättre stad". Och Pernilla Ström, styrelseproffs och hästuppfödare, som engagerar sig som volontär för att ta emot flyktingar. Kulturskribent Per Svensson ser att liberalismen är hotad – men också att dess utgångspunkter i individen och dess krav på frihet rymmer svar på samtidens och framtidens frågor.
Om du har förslag på personer som kunde bjudas in som gäst, eller ämnen som vi borde ta upp, är du välkommen att kontakta oss på ledare@sydsvenskan.se.
Varför kallar vi podden PK-liberalerna?
Jo, vi tror på det som är politiskt korrekt: humanism, ett sansat samtal, bildning och faktiska kunskaper. Enligt Nationalencyklopedin beskriver politisk korrekthet personer ”som på ett opportunistiskt sätt följer den dominerande trenden i samhällsdebatten”.
Men i vår politiskt uppskruvade tid har PK kommit att bli konträrt. Historien tog inte slut, liberalismen har inte segrat. Därför fortsätter vi samtalet om samtiden och framtiden.
Vi har vår utkikspost i Malmö, i Skåne och i Öresundsregionen och vår utgångspunkt i liberala värderingar när vi språkar, intervjuar och spanar. Välkomna att lyssna.
Hur? Enklast är att helt enkelt att prenumerera – med appar som Itunes eller Podcaster för iOS och Soundcloud eller Beyond pod för Android får du alla nya avsnitt i din mobil.
Gå till toppen