Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

17-åring krockade när han räckte finger åt polisen

Först drog han iväg på mopeden utan körkort och skrek "fuck you" till polisen. Sen kom han tillbaka för att räcka finger åt dem – men då krockade han med en bil.
Nu misstänks 17-åringen för fyra brott.

Det var vid 13-tiden på fredagen som två mopeder och en bilist var inblandade i en olycka på Gasverksgatan i Helsingborg. Polis körde dit.
Plötsligt dök en 17-årig kille upp och skulle ta med en av mopederna därifrån.
– Han var inte inblandad i olyckan utan kom för att hämta en av mopederna. Poliserna gjorde en slagning på honom och det visade sig att han inte har förarbevis, så de sa till honom att leda mopeden, säger Marcus Andersson, inre befäl i Helsingborg.
17-åringen ledde bara mopeden något tiotal meter, innan han hoppade upp på den och körde iväg skrikande ”fuck you” till polisen.
– Hade det inte varit mer än så hade nog ingenting hänt, säger Marcus Andersson.
Men 17-åringen bestämde sig strax för att köra tillbaka med mopeden för att också kunna räcka finger åt poliserna. Då krockade han med en bil på platsen. När patrullen skulle gripa honom gjorde han enligt polisen motstånd och en polisman blev slagen.
– Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, smitning från trafikolycka och olovlig körning.
Gå till toppen