Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Innan snällheten tar överhand har Dr Jekyll i Tomten beslutat att dela ut några klappar i förskott.

Benjamin Syrsa och jag förbereder oss får årets viktigaste insatser. Fast när Bengt Feldreich brister ut i sång framåt fyra på julaftonen är det dags för mig att gå ut och köpa tidningen. I 35 år har den tyvärr varit slutsåld och jag har missat tomtebesöket.
Det är i alla fall vad familjen tror. Tänk om de visste att tomten – det är jag.
De kanske har misstänkt något när tomten varit väl insatt i familjeförhållanden och stundtals varit ganska elak bakom masken. Rimmen har till och från haft en vass udd. Men de senaste åren har tomten blivit snällare för att inte skrämma de minsta barnen.
Innan snällheten tar överhand har Dr Jekyll i Tomten beslutat att dela ut några klappar i förskott.
Alla rasister får eldningsförbud.
Det gäller även fotbollsupportrar.
På tal om eld, till HIF:s avgående klubbdirektör David Brodetsky ger vi en resa till Bengalen. Visserligen ett fiktivt rike i Fantomen, men Tomten tror att han skulle trivas där.
Julgalans arrangörer får alkoholförbud. Oj då, det hade de visst redan. Byt klappen mot Tältning förbjuden.
Liberalernas kommunalråd Maria Winberg Nordström får ett tangentbord med automatlås varje gång som Facebook används. En lämplig julklapp för fler politiker förresten.
Landskrona BoIS får en gigantisk spegel för att studera självbilden. Kanske ett värdegrundspaket också.
I Båstad verkar behovet av konflikthantering vara stort. Tomten ska se om det finns någon kurs.
Riksdagsledamoten Hans Wallmark får ett presentkort till en stylist. Lodenrockslook 2015!?
Stefan Ekbergs bok ”Konsten att hantera superjobbiga människor” låter som en lämplig present till kommunchef och personalchef i Åstorps kommun.
Helsingborg och Ängelholm får nya parkeringsautomater som ersätter de långsammaste, mest köbildande och irriterande som finns. Ja, Tomten vet att det är i-landsproblem.
Alla män i Nordvästra Skåne får en kurs i genuskunskap för att bättra på jämställdheten i allt från uttagna pappadagar till kvinnor på framskjutna positioner.
Och nu slår Tomten om till Mr Hyde och ger en OS-plats till Helsingborgssimmaren Louise Hansson, ett skådespelarpris, vilket som helst, till Maria Kulle och fler studieplatser på Campus Helsingborg.
Salongen i Helsingborg önskar en ny salong, men pengarna räcker nog bara till ett vardagsrum.
Ängelholm får ett fint jubileumsår.
På Tomtens egen önskelista står en ny Guldspade till Helsingborgs Dagblad för Årets bästa grävande reportage. Det är inte lätt att vara ödmjuk, så en nominering till Stora Journalistpriset skulle också sitta fint.
Själv hoppas jag på en burk Losec efter 131 genomförda kaffemöten. Träningskort har jag redan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen