Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klapparna som gör skillnader tydliga

Mat för 450 kronor i julklapp eller ett mejl om välgörenhet. Skillnaden mellan direktanställda och bemanningsanställda blir påtaglig inte minst vid jul. ”När tillfälligt anställda jobbar länge på en plats blir det tokigt”, säger Sören Söderman från Handels.

Klapp eller inte beror på vad det står på ditt avtal, inte på hur länge du jobbat på en plats. Knepigt, anser Handelsanställdas förbund.Bild: Nelly Herzberg
Julklappar kan ställa till problem. På Icas lager i Helsingborg råder ett passivt missnöje bland de Profficeanställda, uppger fackordförande Torbjörn Bjurit. Han har själv jobbat på lagret sedan 2008.
– Klart att folk vill ha en julklapp från sitt jobb. Det är trivsamt. Många har varit här länge och tycker att det känns tråkigt att inte få det som alla de Icaanställda får, även de som kanske bara varit anställda någon månad.
Istället för julklapp fick de som är bemanningsanställda ett mejl med tack för arbetet under året och informationen att Proffice skänker pengar till Röda korset och Läkare utan gränser som julklapp till de anställda.
Är inte pengar till välgörenhet en bra present ett år som detta?
– Vi fick ett mejl där det står att de donerat pengar i vårt namn. Det kändes väldigt snålt och budget. Vi vet inte ens hur mycket de donerat. Om man åtminstone fått ett vykort i brevlådan så hade det kanske mer känts som en julklapp, säger Torbjörn Bjurit.
Han får inget medhåll av Proffice, som vill behandla alla sina anställda lika.
– Vi har verkligen tänkt efter. Den här gåvan känns viktig i år. Julgåvan är lika för alla de över 10000 anställda i vår koncern. Nästan alla våra konsulter jobbar ute på olika kundföretag, men är anställda hos oss, säger Maria Uggla, presschef på Proffice.
På Handelsanställdas förbund är man väl införstådd med vad som händer när uthyrd personal blir kvar på ett företag länge. På en del platser kommer bemanningsföretaget och företaget som hyr personal överens, på vissa platser får de bemanningsanställda dubbla uppsättningar julbord och julklappar och på andra blir de lottlösa.
– Tanken med bemanningsföretag är att företagen behöver tillfällig hjälp. Det här problemet uppstår ju inte om man varit på ett företag någon vecka. När tillfälligt anställda jobbar länge på en plats blir det tokigt. Det ska inte finnas ett A- och B-lag på arbetsplatsen. Det är viktigast för mig, säger Sören Söderman.
Kan julklappar gå under likabehandlingslagen?
– Nä, det kan de inte. Men som inhyrande företag eller bemanningsföretag borde man ta det moraliska ansvaret att se till att det löses på lika sätt, säger han.
På Ica bekräftar man att anställda på bemanningsföretag inte får några julgåvor, men att alla som varit anställda på Ica från 1 november och även samhallanställda får gåvan.
– Jag förstår om det kan upplevas tråkigt för personer som har gjort ett bra jobb för Ica men inte är anställda här. I de flesta fall tror vi att deras arbetsgivare visar uppskattning genom en julgåva, säger Anna Hedström, pressansvarig på Ica.
Gå till toppen