Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öga för unika bakverk

Hon är kallskänkan som blev konditor och som nu har öppnat en egen butik med försäljning av specialdesignade tårtor. Ella Sjögren lever sin sockersöta dröm.

Endast fantasin sätter gränser för de kunder som vänder sig till Ella Sjögren i Landskrona.
Här driver hon sitt nyöppnade konditori Fantasitårtor i en butik på Skolallén.
– I början hade jag det bara som en hobbyverksamhet. Men verksamheten utvecklades och för cirka två år sedan registrerade jag företaget Fantasitårtor hos Skatteverket, säger Ella Sjögren.
– Nu har jag uppfyllt min dröm med ett eget konditori, det känns oerhört bra.
Precis som firmanamnet antyder bakar hon tårtor utöver det vanliga.
– Mina kunder vill gärna ha något extraordinärt till bland annat olika slags jubileer, barnkalas, dop och bröllop.
Den mest stigande trenden för tillfället är beställning av tårtor i samband med den amerikanska traditionen "baby shower". Det vill säga en fest för väntande eller nyligen födda bebisar.
– Det har blivit jättepopulärt i Sverige och företeelsen bara växer, säger Ella Sjögren som parallellt med den egna verksamheten är på väg att runda av en anställning som konditor hos Coop i Landskrona.
– I grunden är jag kallskänka men konditoryrket lockade mer, så då utbildade jag mig till det också.
Hur kommer det sig att du satsar på specialdesignade tårtor?
– Tidigare beställningar handlade ofta om att jag fick fria händer att baka unika tårtor. Det var roligt och utmanande och på den vägen är det, säger Ella Sjögren.
– Nu får kunderna välja precis som de vill ha det, men om man vill så är jag gärna med och bollar idéer.
Förutom handpåläggning kring det rent dekorativa tillverkar hon själv också tårtbottnar och alla fyllningar från grunden.
– Jag gör inget på halvfabrikat, säger hon.
Ella Sjögren levererar sina tårtor till kunder i hela Skåne och ibland även till andra platser i södra Sverige. Vid sidan av de speciella kreationerna kommer hon även att erbjuda vanliga kondisbitar som dammsugare, chokladbiskvier och cupcakes.
Gå till toppen